21.10.2024 - 14:28 | Son Güncellenme:
Özellikle hafif bir kahvaltı ya da ara öğün arayanlar için kaşarlı patates mücver hem pratik hem de lezzetli bir seçenek. Üstelik birkaç basit malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarif, kısa sürede sofranıza renk katacak. İşte, kaşarlı patates mücveri tarifi.
Bu tarif için ihtiyaç duyacağınız malzemeler oldukça basit: 4 orta boy patates, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta, 2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın), tuz ve isterseniz bir tutam karabiber. Kızartmak içinse sıvı yağ yeterli olacaktır.
Tarife başlamadan önce patatesleri rendenin kalın kısmıyla rendeleyin. Patateslerin kararmaması hızlı olmaya özen gösterin. Ayrıca rendelediğiniz patatesleri biraz sıkıp fazla suyunu çıkararak, mücverin kıvamının oturmasını sağlayabilirsiniz.
Şimdi ise rendelenmiş patateslerin üzerine kaşar peyniri, un ve yumurtayı ekleyin. Kaşar peyniri tuzlu olduğu için tuzu kontrollü bir şekilde eklemenizi öneririz. Dilerseniz bir miktar karabiberle tatlandırarak mücverinize ekstra lezzet katabilirsiniz. Tüm malzemeleri güzelce yoğurmayı unutmayın. Bu şekilde kıvamlı ve lezzetli bir karışım elde edeceksiniz.
Teflon ya da yapışmaz bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtın. Yoğurduğunuz karışımdan yemek kaşığıyla alıp tavaya yayın. Bu aşamada mücverlerin büyüklüğünü dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Orta ateşte her iki tarafını da altın sarısı olana kadar kızartın. Yağı azaldıkça yağ eklemeyi de unutmayın.
Mücverin lezzeti, düzgün ve kontrollü bir kızartma ile ortaya çıkar. Dışının çıtır çıtır olması, içinin ise yumuşacık kalması için orta ateşte kızartmak en iyi sonucu verir. Fazla yağ çekmemesi için ise kızartma süresine dikkat etmeniz gerekiyor.
Mücverlerinizi kızarttıktan sonra fazla soğutmadan servis etmenizi öneririz. Sıcak sıcak servis edilen kaşarlı patates mücver lezzetinin doruk noktasına ulaşmış olur. Yanında taze bir yeşillik salatası ve çay ile beraber mükemmel bir kahvaltı sofrası da kurabilirsiniz.