09.01.2020 - 10:53 | Son Güncellenme:
Bir cep telefonu temel olarak bir elektromanyetik verici ve alıcıdır. Yani radyo dalgaları yayar. Henüz kanıtlanmamış olmasına rağmen, araştırmalar uzun süre maruz kalınan bu dalgaların beyni olumsuz etkilediğini söylemeye devam ediyor. Uyku esnasında, sizi uyandırabilir ve uykusuz kalmanıza neden olabilir. Bu noktada uyurken cep telefonunuzu mutlaka başka bir odada tutmanız ya da tamamen kapatmanız daha iyi olacaktır. Eğer bunları yapamıyorsanız, telefonunuzu mutlaka uçak moduna alarak uyuyun.
Mavi ışık baş ağrısına, göz ve görme problemelrine neden olur. Melatonin hormonu yani uyku hormonu özellikle karanlıkta salgılanan bir hormon türüdür.Ancak ekrandan gelen ışık melatonin salgılanmasını büyük ölçüde etkiler ve uyku düzeninizi bozar. Eğer gece telefon kullanacaksanız, mutlaka telefonunuzdaki ışık seviyelerini sıfırlayarak kullanın.
Zayıf bir sinyal durumu, telefonunuzun bir verici olarak daha güçlü sinyal verdiğini ve daha fazla enerji sağladığı anlamına gelir. Bu da demek oluyor ki düşük sinyalde telefon kullanmak sağlığınıza oldukça zararlıdır. Düşük sinyalde olan telefonları mümkün olabildiğince kendinizden uzak tutmalısınız. Ayrıca bu durum telefonunuzun hızlıca ısınmasına sebep olur ve bu da büyük bir tehlike oluşturabilir.
Telefonunuzu vücüdunuza her yakın tuttuğunuzda cildiniz ısıyı küçük parçalarda kolayca emmeye başlar. Yani radyasyon kolayca vücudunuza girer. Özellikle cep telefonu ile konuşurken kulaklık veya hoparlör kullanmayı ihmal etmeyin.
Cep telefonlarının kullanımının tenosinovit gibi başparmak yaralanmalarına neden olduğu bilinen bir gerçektir . “Metin boynu” sendromu olarak adlandırılan başka bir cep telefonu hastalığı da mevcut. Adından da anlaşılacağı gibi, ekrana bakmak için boynunuzu öne doğru eğdiğinizde, servikal omurganızdaki stres yavaş yavaş arta ve zaman geçtikçe boynunuzun hissettiği ağırlık, gerçek kafa ağırlığınızdan 5 kat daha fazla olabilir. Bu boyun ağrısı ve duruş anormalliklerine neden olur. Boynunuzu olabildiğince düz tutarak, telefonunuzu göz hizasında tutun.