30.05.2024 - 17:44 | Son Güncellenme:
Yaz kış demeden sevilerek tüketilen közlenmiş patlıcan, birçok yemeğin içerisine ilave edilebilir. Genellikle geleneksel yöntemlerle közlenen patlıcanın lezzeti, tartışılmaz olsa da airfryer ile yapılan da aynı derecede lezzetli oluyor.
Airfryer kullanırken daha az yağ kullanılması ve pratiklik açısından hayat kurtarıcı olabiliyor. Patlıcanın mükemmel bir kıvama ulaşarak servis edilmesini sağlayabilirsiniz. Airfryer teknikleri, közlenmiş patlıcanın eski yöntemini aratmayacak.
İlk olarak yapmanız gereken şey patlıcanların dış kısmını iyice yıkayıp kurulamak. Ardından bir bıçakla üzerine çizikler atmalısınız. Bu sayede kolaylıkla pişecektir. Çizdiğiniz patlıcanları airfryer haznesine yerleştirin.
Airfryer'ı 190 derece ve 15 dakikaya ayarlayabilirsiniz. Aralıklı olarak kontrol ederek pişirin. 15 dakikanın sonunda közlenmiş patlıcanları tabağa alın. Kabukları soyabilmek için strec filmle kaplayabilirsiniz. Dinlendirdikten sonra kolayca soyulacaktır.
Közlenen patlıcanları kabuğundan ayırırken zorluk yaşıyorsanız patlıcanı hafifçe su altında tutarak soyabilirsiniz. Akan su, kabukların daha kolay ayrılmasını sağlar. Ayrıca sap kısmından başlayarak bıçak veya kaşık yardımıyla kabukları kolayca soyabilirsiniz.
Ellerinizi köz patlıcanın sıcaklığından korumak ve kayganlığını azaltmak için mutfak eldiveni kullanabilirsiniz. Bu sayede közlenmiş patlıcanın çok fazla ezilmesine yol açmadan soyabilirsiniz.