2-4 saat içerisinde vücudunuz sarımsağın içerisindeki maddelerden faydalanmaya başlar. Antioksidan özelliği sayesinde kendisini hızlı bir şekilde belli eder ve vücudunuz hastalıklara neden olan maddelerle savaşmaya başlar. Üstelik güçlü antioksidanlar kanserli hücrelere bile meydan okuyabilir.
İlk 4 saat içerisinde ise sindirdiğiniz sarımsak antioksidan etkisini daha çok vücuda salar. Sarımsağın faydalı yanlarını algılayan vücut, tansiyon ve kolesterol gibi dengede olması gereken seviyeleri düzenlemeye başlıyor. Ayrıca ilk altı saat içinde depolanan vücut yağı da yakılmaya başlıyor.
İlk 6 saat içerisinde sarımsağın metabolizmayı hızlandıran etkileri ortaya çıkar. Antioksidan özelliği tüm bakterilerle savaşırken metabolizma hızlanarak yağ yakmaya başlayabilir. 7 saatin ardından ise vücudu oksidasyona karşı koruma altına alır.
Sarımsağın vücuda ilk girdiği anın devamında hızlı etkiler tamamlanır. 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle devam ediyor. Damarları temizlemesi, vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı bir hale geliyor.
Günde 6 diş kavrulmuş sarımsak tüketmeniz halinde bu faydaları vücudunuza taşıyabilirsiniz. Bir bütün sarımsağı alıp bıçak yardımıyla baş kısmını kesebilir, bütün halinde bir kabın içerisine alıp fırına verebilirsiniz. Üzeri renklenmeye başladığında pişmiş olduğunu anlayabilirsiniz.
24 saat içinde bu etkilerin vücuda taşınmasını istiyorsanız gün içerisinde tükettiğiniz diğer besinler de önem taşır. Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra bol bol su içmeyi, sebze ve meyve tüketmeyi unutmayın.