29.12.2016 - 17:43 | Son Güncellenme:
Dolmalık biber alırken altına bakın. Eğer 3 tümsek görüyorsanız, erkek biberdir. 4 tümsek görüyorsanız, kadın biberdir.4 tümsekli dolmalık biber, daha tatlıdır ve taze kullanılmalıdır. 3 tümsekli biberler ise serttir ve daha derin bir tada sahiptir. Çeşitli yiyeceklere harika bir tat verir.
"Kahvesiz yapamam" diyenlerden misiniz? O zaman bu ipucunu çok seveceksiniz. Kahveyi kaynatmadan önce biraz tuz ve tarçın ekleyin. Tuz kahvenin acısını azaltacak, tarçın ile harika bir tada sahip olacaktır.
Fransız usulü patates kızartmasından daha iyisini düşünmüyorsanız, bunu mutlaka denemelisiniz.Patatesleri ekmek dilimler gibi birbirinden ayırmadan kalın dilim şeklinde kesin. Üzerine zeytin yağı döktükten sonra patateslerin arasına tereyağ dilimleri koyun. Tuz ve biber serpşitirin. 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Kesinlikle bayılacaksınız.
Ekmek, kek veya börek gibi hamur işi bir yemek pişirirken aniden yumurta olmadığını farkettiyseniz, onun yerine muz kullanabilirsiniz.Yarım muz, 1 yumurtaya eşit gelecektir. Tadı da kötü olmayacaktır.
Patatesi haşlamadan önce ortadan bıçakla etrafını çizin. Tencere koyup üzerine sıcak suyu dökün. Kaynayana kadar bekleyin.Daha sonra kaynamış suyu dökerek patatesleri süzün. Tencerenin içine soğuk su koyarak patatesleri içine koyun. Patatesleri daha kolay soyduğunuzu göreceksiniz.
Soğanları doğrarken ağlamamak için soğanı pişirmeye başlamadan önce 15 dakika buzlukta tutun.
Yumurtayı haşlarken içine 1 dilim limon koyarsanız yumurtanız daha kolay soyulacaktır.Yarım kaşık karbonat da aynı etkiyi verecektir.
Öncelikle elmanın sapını çıkarın. Daha sonra elmayı elinizin içinde döndürürken ikiye ayırabileceğiniz uygun pozisyonu yakalayın ve ellerinizle baskı uygulayarak ikiye ayırın.
Sarımsağı soymakla vakit kaybetmek istemiyorsanız, sarımsağı mikrodalga 15 saniye bekleyin. Bu daha çabuk soymanızı sağlayacaktır.
Keklerinizi veya hamur işi yiyeceklerinizi bıçak olmadan eşit parçalara ayırmak için diş ipi kullanabilirsiniz.