11.04.2024 - 13:32 | Son Güncellenme:
Bayramda tüketilecek tatlılar ve ikramlar sindirim sorunlarına sebep olabilir.
Bir ay boyunca tutulan oruç sebebiyle yavaşlayan metabolizmanın ani bir şekilde hızlanması hazımsızlık sorununa yaratabilir.
Bunun için içeriğinde yüksek oranda A, H, B1, B2 ve B6 vitaminleri bulunan çörek otu yağı tavsiye ediliyor.
Sabah öğle ve akşam olmak üzere birer tatlı kaşığı çörek otu yağı tavsiye eden uzmanlar, çörek otu yağının düzenli kullanımında kan şekerinin dengeleneceğini, sindirim sorunlarının giderilmesinde çok etkili olacağını söylüyor.
Sabah, öğlen, akşam bir tatlı kaşığı, soğuk presten elde edilmiş özellikle de yerli tohum olan çörek otundan üretilen yağların kullanılmasını tavsiye ediliyor.