YaşamEuro değerlendi Türkiye gözde oldu

Euro değerlendi Türkiye gözde oldu

15.11.2008 - 00:28 | Son Güncellenme:

İngiliz basını, euro’nun değer kazanması nedeniyle Türkiye ve Mısır’ın İngiliz turistlerin tercihi haline geldiğini kaydetti

Euro değerlendi Türkiye gözde oldu

İngiliz The Independent gazetesi, İngiliz sterlininin euro karşısında değer kaybetmesi yüzünden, İngiliz turistlerin Kıta Avrupa’sı yerine Türkiye ve Mısır’a akın ettiklerini yazdı.
Gazetenin yorum sayfasındaki Simon Calder imzalı yazıda, “Algarve’daki daireyi ya da Toskana’daki villayı unutun. Yüz binlerce İngiliz tatilci Mısır ve Türkiye’deki her şey dahil hizmet veren tesisleri tercih ediyor” denildi.
Calder’a bilgi veren pazar araştırmaları grubu Ascent MI, 2008 yazında her şey dahil tesislere giden İngiliz turistlerin sayısının 2007 yazından 340 bin daha fazla olduğunu belirtti. Mısır ve Türkiye’nin euro bölgesi dışında olmaları ve İngiltere‘ye çok uzak olmamaları sayesinde rekor sayıda İngiliz turisti ağırladıkları kaydedildi. Ascent MI yöneticisi Sarah Smalley, “Mısır’da yüzde 38, Türkiye’de de yüzde 32’lik bir artış yaşandı. Türkiye’deki artış özellikle kayda değer, çünkü daha geniş bir tabandan geliyor. Türkiye bu yıl 325 bin ek ziyaretçi kazandı” dedi.
Portekiz, Yunanistan, Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya gibi euro bölgesindeki birçok popüler tatil merkezinin ise İngiliz turistler açısından kayba uğradığı belirtildi. Sarah Smalley, gelecek yaz ayları için yapılan ön rezervasyonların da benzer eğilim gösterdiğini söyledi.

Yazarlar