Bebeklerde Diş Çıkarma ve Öneriler

Haberin Devamı

Diş çıkarma, çocuğunuzun gelişimi için güzel bir gülümseyen çocuğa kritik bir adımdır, ancak her zaman en kolay değildir.

Bir ebeveyn olarak, bebeğinizin rahatsızlığını hafifletmek ve dişlerinin büyük ve güçlü büyümesini sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapmak istersiniz.

İşte ebeveynlerin sorduğu en yaygın sorulardan birkaçı.

Bebeğim Hangi Yaşta Diş Çıkarır?

Bütün bebekler farklıdır. Genel olarak, diş çıkarma süresi 4 ila 7 aylıkken başlar, ancak bu aralık çocuğa bağlı olarak 3 ila 12 ay arasında uzayabilir. Her bebek diş çıkarma için zamanlamasında farklıdır, bu yüzden çocuğunuzun biraz erken veya geç diş dökmesi endişe etmeyin!

Bebeğiniz ilk dişleri çıktıktan sonra (yaklaşık 6 aylıkken), bebeğin ilk yumuşak kıllı diş fırçası ve diş macunu satın alma zamanı gelmiştir. Normal diş macundan daha az florür içereceğinden, çocuğunuzun yaşına uygun bir çocuk diş macunu seçtiğinizden emin olun.

Bebeğim Diş Çıkarmaya Başladığında Nasıl Anlayacağım?

Bu, bebeklerin diş çıkarma ile başa çıkma biçimine göre değişir. Bazıları sessizce hiç fark ettirmeden çıkarırken, bazı bebeklerde ortalığı birbirine katabilir!

İşaretler ve semptomlar birkaç gün içinde ortaya çıkabilir ve yok olabilir. Bebeğinizin diş çıkarmaya dair bu işaretlere dikkat edebilirsiniz:

Sık ağlama, sinirlilik ve huzursuzluk
Aşırı rahatsız uyku
Kırmızı, kızarık yanaklar ve / veya hafif ateş
Şişmiş diş etleri veya dudakları
Emme ve diş kaşıyıcı oyuncaklara düşkünlük
Yiyecekleri besleme veya reddetme zorluğu
Kendi kulağını çekerek (diş patladığında aynı tarafta)

Bu işaretler ortak olup, bebekten bebeğe değişiklik gösterir. Fakat dişler hastalığa neden olmaz. Bu nedenle bebeğiniz diş çıkarma sırasında ateşi veya ishali uzattıysa, doktorunuza danışmalısınız.

Bebeğim için Ağrılı mı?

Uzmanlar, dişlerin gerçekten acı verici olup olmadıklarından emin değiller, ama her ne şekilde bakarsanız bakın, diş çıkarma, bebeğinizin daha önce hiç sahip olmadığı bir deneyimdir. Ağzında hissettikleri duyular tamamen yenidir ve büyük olasılıkla oldukça kafa karıştırıcıdır.

Bebeğimin Dişleri Ne Zaman Patlayacak?

İşte her bebeğin benzersiz olduğunu aklınızda tutarak, bebeğinizin dişlerinin patlamasını beklemelisiniz. Bebekler ilk dişlerini farklı zamanlarda ve bazen diğer bebeklerden farklı bir sırayla gelme eğilimlidirler. Bu, bir problemin olduğu anlamına gelmez, ancak çocuğunuzun arkasındaysa, dişlerin patlamasına engel olabilecek bazı durumlar vardır. Diş hekiminizle düzenli kontroller bu koşullardan herhangi birini tespit edebilir.

İlk dişler : 6-10 ay civarında daha düşük santral kesici dişler (alttaki iki diş)
İkinci dişler : Üst orta kesici dişler (üst iki diş), yaklaşık 8-13 ayda
Üçüncü dişler : Üst lateral kesici dişler (merkez dişlerin yanında), yaklaşık 9-13 ayda
Dördüncü dişler : Yaklaşık 10-16 ayda alt lateral kesici dişler (merkezi dişlerin yanında)
İlk molar diş kümesi : Hem üst hem de alt arka dişler, 13-19 ay civarında
Köpek dişleri : 16-23 ay civarında göz dişleri
Alt ve üst azı dişlerinin ikinci seti , yaklaşık 23-33 ayda

Dişler Ne Zaman Dökülür?

Birincil dişler yaklaşık 5 ila 7 yaşına kadar dökülmeye başlamaktadır, bu yüzden genç yaşlardan iyi ağız hijyeni alışkanlıklarını uyguladığınızdan emin olun ve unutmayın, bebekler ve çocuklar kelimelerdense gördüklerinden etkilenir ve taklit ederler. Kelimelerle daha çok şey öğrenirler. Birlikte diş fırçalayarak herkesin iyi fırçalama tekniğini birlikte uyguladığı bir aile etkinliği olmasına izin verin.

Bebeğim Teething Olduğunda Emzirmeli miyim?

Diş çıkarma sırasında emzirme iyi bir fikirdir. Bu süreçte çocuğun ağrısını ve huzursuzluğuna da iyi gelecektir.

Bebeklerin tıbbi müdahaleleri sırasında emzirmenin ve ten tene temasının ağrıyı azalttığı düşünülmektedir. Birçok bebek içgüdüsel olarak diş çıkarma sırasında daha çok annesinin kucağında olmak istemektedir. Bebeğinizle yakından ilgilenmek ve bu süreci takip etmek bol bol emzirmek , bebeğin dişlerini doğru şekilde hizalamaya ve çarpık dişleri daha sonra önlemeye yardımcı olmanın ek faydasına sahiptir, bu nedenle ağız sağlığı ve emzirmeye çok sayıda bağlantı vardır.

Bir zorluk, annesini emen bebeğin , memeyi ısırmasıdır. Bu durum anneye çok acı verecektir. Bebeğiniz sizi ısırırsa, doğal cevabınız yüksek sesle hayrı demek ve bebeğin ağzından meme ucunuzu çıkarmaktır. Bu süreçte tepkinizi kontrol etmelisiniz. Çok sert olursa bebeğin memeden uzaklaşabilir. O nedenle çok sert olmadan ve her defasından memenizi ağzından çıkartmak önemli. Her ısırdığında meme ucu bebeğin ağzından çıkarsa bir süre sonra ısırmaktan vazgeçecektir. Size bir seçenek ise, anne sütünüzü küpler halinde dondurmak ve çocuğunuzun doğal bir çare olarak buz küplerini emmesini sağlamaktır.

Bebeğime Diş Çıkarmada Nasıl Yardım Edebilirim?

Ne yazık ki, diş çıkarma sürecini hızlandırmanın bir yolu yok, böylece sabırlı olmanız ve sürenizi küçüklüğünüz için mümkün olduğunca rahat hale getirmenin yollarını bulmaktan başka seçeneğiniz kalmıyor. Yüksek tahriş dönemlerinde onlara yardımcı olabilecek birkaç farklı teknik var.

Yapmamanız gerekenler:

Bebeklere asla doktora sormadan ilaç vermeyin.

Lokal anestezi içeren herhangi bir ağrı kesici veya ağız jeli kullanın. Bu preparatlar 3 aylıktan küçük bebekler için uygun değildir. Bir ağrı kesici seçeneği seçmeden önce bebeğinizin doktoru veya diş hekimi ile konuştuğunuzdan emin olun.

Çocuğum Dişçiye Ne Zaman Gitmeli?

Sizin çocuğunuz ilk diş check-up ideal etrafında 6-12 ay ve 24 ayda olmalıdır. Bebeğinizi ilk diş hekimine alıştırmak her zaman faydalıdır. Bunun nedeni, diş hekimine yapılacak bir gezinin güvenli ve eğlenceli bir etkinlik olabileceğini görmeleri için zaman ayırmalarıdır.

Her zaman (ya da diğer çocuklarınız varsa) bir randevunuz varsa, diş hekiminin çocuğunuzun dişlerini hızlı bir şekilde kontrol edip edemeyeceğini zaman randevu almaya çalışın

Çocuğunuza Diş Çıkarma ile Yardımcı Olacak Diğer Teknikler

Şunları deneyebileceğiniz diğer birkaç şey şunlardır:

Bebeğinizin diş etlerine hafif sürtünme basıncı uygulayın. Bebeğinizin diş etlerini hafifçe parmağınızın ucuyla (elbette temiz) birkaç dakikalığına hafifçe ovalayın.

Soğuk bir bezi ısırmasına izin verin. Diş çıkarma bebekler soğuk öğelerde kemirmeyi severler ve soğutulmuş bir bez, kolay, güvenli ve etkili bir diş çıkarma oyuncağıdır. Temiz, ıslak bir bezi 15 dakika dondurucuya yerleştirin ve bebeğinizin çiğnemesine izin verin.

Diş çıkarma halkaları kullanın. kauçuk diş çıkarma halkaları ve diş çıkarma oyuncakları her türlü şekil ve boyuta sahiptir. suyla doldurulabilirler - ikincisi buzdolabında soğutulur Kolay bir ev yapımı diş çıkarma oyuncağı için bebeğinizin emziğine su sıkın ve soğutun.

. Dondurulmuş muzlardan, üzümlerden ve simitlerden soğuk elmalar veya yoğurtlara kadar her şeyi yapabilirsiniz. Yiyecekleri bir hasır besleyiciye koyun, böylece bebeğiniz büyük parçaları parçalayıp yutmadan soğuk yiyecekleri çiğneyebilir.

Bisküvileri dene. Bazı bebekler sadece soğuk maddeleri sevmezler, ancak yiyecekler diş çıkarma sağlamak için soğuk olmamalıdır. Sert diş çıkarma bisküvileri, onları ve diğer katı yiyecekleri çiğneyecek ve yiyecek kadar büyük olan bebekleri kesmek için de harikadır.


www.bebeimgeliyor.com