17.12.2020 - 04:52 | Son Güncellenme:
Tropikal iklim meyvesi olan Çin ve Endonezya gibi ülkelerde yetişen Ejder meyvesi pitaya adıyla ilk olarak Mersin de yetiştirilmeye başlanmıştır. Kaktüs yapılı bir bitki olan Ejder meyvesi günümüzde oldukça bilinen bir meyve olarak geçmektedir. Dış görünümü bir kaktüsü andıran Ejder meyvesi içi kivi görüntüsünde bir meyvedir. Meyve olarak tüketilirken diğer meyveler gibi kan şekerini arttırmadığından sağlık açısından destekleyici olmaktadır.
Ejder Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Tropikal bölge ürünü olan Ejder meyvesi C vitamini içermesi sayesinde birçok alanda faydalanılan bir meyve olmaktadır. Ejder meyvesinin faydaları sağlıklı bir meyve olmasının yanında sağlığı koruyucu özelliklerinin de bulunması ile önem kazanmıştır. İçeriğinde kalsiyum ve magnezyum vücuda gerekli mineraller bulunmaktadır. Ejder meyvesi faydaları;
Vücudun C vitamini ihtiyacını karşılayarak hastalıklara karşı direnç oluşturur.
Göz ve göz sinirlerine faydalıdır.
Cilt lekelerini yok eder ve cildi zararlı ışınlardan koruyarak elastikiyetini arttırır.
Yaşlanmayı geciktirir.
İçerdiği lif miktarı sayesinde bağırsak ve sindirim sistemini düzenlemektir.
Diyabet hastalığına iyi gelmektedir.
Kalp rahatsızlıklarını önlemektir.
Damar tıkanıklığına iyi gelmektedir.
Zihinsel rahatsızlıkları önlemektir.
Kan basıncı ve tansiyon sorunlarını düzenlemektedir.
Kemik sağlığını korumakta ve kalsiyum dengesini sağlamaktadır.
Bağışıklığı güçlendirici hastalıklara karşı kullanılmaktadır.
Ejder Meyvesi Nasıl Yenir?
Ejder meyvesi görünüm itibariyle dış kısmı pembe ve kırmızıya dönük bir renk aldığında olgunlaşmış olmaktadır. İyice olgunlaşmış meyveler lezzet bakımından daha da tercih edilmektedir. Ejder meyvesine dokunulduğunda yumuşak bir doku ise olgunlaşmış hale gelmiş demektir.
Ejder meyvesi bıçak yardımıyla iki eş parçaya bölünür. İçeriğinde minik siyah tohumları yer alan kivi türünde bir meyve bulunur. Ejder meyvesi kaşık yardımıyla iç bölgesindeki tohumlu kısmı çıkarılarak sade olarak kabuk olmadan tüketilmektedir. Ejder meyvesinin içinde bulunan beyazımsı ve çekirdekli bölge yenilmektedir. Ejder meyvesinin kabuğu yenmemektedir. Ejder meyvesi püre halinde dondurulduktan sonra tatlı olarak da sıklıkla tüketilebilmektedir.
Ejder meyvesini soğuk olarak tüketilmesi önerilmektedir. Ejder meyvesi çeşitli şekillerde kesilerek tüketildiği gibi ezilerek sıvı şekilde de tüketilmektedir. Ejder meyvesi meyve kokteyli olarak ve diğer meyvelerle karışım yapılarak tatlandırıcı etkisi sayesinde tüketilebilen bir meyvedir.