BanyoDuşakabin temizliğinin püf noktaları

Duşakabin temizliğinin püf noktaları

16.01.2018 - 10:51 | Son Güncellenme:

Duşakabin gibi dar alanlar için çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallar kullanmak ciltle temas ve temizlik sırasında soluma gibi tehlikeler içerir. Peki, duş tenekesindeki sararmalar ve camda oluşan lekelenmeler başka nasıl giderilir diye sorarsanız, size evde hazırlayabileceğiniz sağlıklı ve etkin 2 yöntemden bahsedeceğiz. İşte sirkeyle hazırlanan o iki ayrı yöntem..

Duşakabin temizliğinin püf noktaları

Her banyo sonrası, duş tenekesi ve camlarında oluşan kir ve lekelenmeler oldukça sinir bozar. Peki duşakabin temizliği en kolay nasıl yapılabilir? Banyo sonrası duşakabin temizliğinin sağlanması için püf noktalar nelerdir?

Evdeki tüm yüzeyleriniz için, sirke etkili bir doğal dezenfektan olarak kullanılabilir. Ticari doğal temizlik ürünlerine kıyasla da inanılmaz derecede ekonomik olması, başka bir artısıdır. Konu, duşakabin temizliğine geldiğinde de, en iyi yöntemlerden biri yine sirkedir. İşte, duşakabin temizliği için sirkeyle hazırlanan o iki ayrı yöntem:

Haberin Devamı

• Kabartma tozu ve sirke: Küçük bir kaba, bir fincan kabartma tozu ve bu kabartma tozunu hamurlaştıracak kadar da sirke koyun. Ardından, karışımınızın küçük küçük kabarcıklar şeklinde patladığını göreceksiniz. Kabarcıklar patlamayı kestikten sonra, bu karışımı duş ve küvetlerinizdeki yüzeylere bir sünger yardımıyla sürün. 15 dakika kadar kabartma tozu-sirke karışımını banyo yüzeylerinizde bekletin, ardından güzelce yıkayıp kurulayın.

• Bulaşık deterjanı ve sirke: Bir sprey şişesinin içerisine, eşit miktarlarda sirke ve su koyun. Bu karışıma, bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin. Çözeltinin oturması için yaklaşık 15 dakika kadar bekletin. Hassas yüzey temizleme bezi ya da sünger kullanın. Ardından, temizlediğiniz yüzeyleri yıkayıp kurulayın.

Haberin Devamı

Banyonuzun her daim temiz kalması için ipuçları

- Banyo sonrası oluşan sabun köpüğüne, katı sabunda bulunan talk ve yağ asitleri neden olur. Bu yüzden, katı sabun yerine duj jeli kullanmak, banyo sonrası oluşan sabun köpüğü kirlerinin azalmasını sağlar.

- Her kullanımdan sonra, duş tenekesi ve küvet havlu ya da bir bez yardımıyla kurulanırsa, sabun köpüklerinin önemli bir kısmı temizlenmiş olur.

- Banyo temizliğini sık aralıklarla yapmak önemlidir. Aksi takdirde, uzun aralıklarla kirlerin çözünmesi zorlaşır.

- Banyo sonrası, duşakabin camı bir çekpas yardımıyla silinirse, uzun süreli temizlik sağlanır.

- Duş aldıktan sonra, duşakabin camını açık bırakılmalıdır. Bu şekilde, içeredeki buharlaşma camlarda iz bırakmaz, cam lekesiz bir şekilde kurur.

PembeNar Özel

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar