Genel SağlıkDizinizdeki ağrıya dikkat!

Dizinizdeki ağrıya dikkat!

01.03.2016 - 10:37 | Son Güncellenme:

Diz ağrısı çoğu insanın en az bir kere yaşadığı bir durumdur. Ancak Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Koray Ünay buağrının ciddiye alınmasını gerektiğini vurguluyor!

Dizinizdeki ağrıya dikkat

Pek çok insanın ortak şikayeti olan diz ağrısının en az bir kere herkesin başına gelebileceğini belirten Medivia Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Koray Ünay, “Diz ağrısı sebepleri kimi zaman sadece dizin zorlanmasından kaynaklansa da, menüsküs yaralanmaları sonucu da oluşabilen geniş bir yelpazeye sahiptir.” dedi.

Haberin Devamı

Diz ağrılarına hastanın mesleğinin de sebep olabileceğini söyleyen Ünay, “Özellikle dizini yere koyarak çalışanlarda, diz önü ağrısı oluşur. Diz önü ağrısı, dizlere aşırı yük binmesi sonucu diz kapağı kıkırdağının zaman içinde aşınmasıyla ortaya çıkar. Diz önü ağrısı kolay ihmal edilen bir sorun olsa da zaman geçtikçe kıkırdak bozulmalarına neden olduğu için hastada diz kapağı kireçlenmesi oluşur.” dedi.

Dizinizdeki ağrıya dikkat

1 SAAT SONRA HİSSEDİLEN AĞRIYA DİKKAT!
Uzun süre dizi katlı tutacak eylemlerde bulunmak diz kapağında basınç oluşturabileceği için kişi belli bir müddet sonra ağrı duymaya başlar diyen Ünay, “Uzun yolculuklar, uzun süren toplantılar, kimi zaman da sinema salonlarında dizimi uzun süre katlı tutmak zorunda kalıyoruz. Dizimizin önünü katlı tuttuğumuzda ortaya çıkan ağrılar önemli sorunlardan kaynaklanıyor olabilir.

Haberin Devamı

Kişi normal bir sandalyede dizi katlı şekilde yaklaşık bir saat oturamıyor ve dizi düzelterek rahatlatmaya çalışılıyorsa, bu durum bize diz kapağı sıkılığı olduğunu gösterebilir. Diz kapağı sıkılığı zamanında çözülmezse ilerleyen yaşlarda tek başına diz kapağı kıkırdağını bozabilir. Diz kapağı kıkırdağı tek başına bozulursa çözüm üretmek zorlaşır.Sağlıklı ve uzun süreli ağrısız bir diz kapağının olması erken teşhisle ve erken müdahale ile mümkündür.” dedi.

Dizinizdeki ağrıya dikkat

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar