SağlıkDiş Çekildikten Sonra Ağrı Ne Kadar Sürer?

Diş Çekildikten Sonra Ağrı Ne Kadar Sürer?

06.07.2022 - 15:51 | Son Güncellenme:

Diş çekimi çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleşebilmektedir. Yetişkin olan kişilerde dişlerin çekilme durumu söz konusu olabilmektedir. Diş çekiminin ne demek olduğunu, diş çekimi işleminin ardından ortaya çıkan ağrının ne kadar sürdüğünü ve iyileşme sürecinin nasıl olduğunu sizler için derledik.

Diş Çekildikten Sonra Ağrı Ne Kadar Sürer

Diş ağrısı günümüzde önemli olan ve oldukça rahatsız eden süreçlerden bir tanesidir. Dişlerin yılda iki kez ya da altı ayda bir kere olmak üzere kontrol edilmesi gerekmektedir. Diş sağlığı kapsamında diş çekiminin büyük bir yeri vardır.

Haberin Devamı

Diş Çekimi Nedir?

Diş çekimi, uzman bir diş hekimi ya da ağız cerrahı tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Genel, lokal, intravenöz anestezi ya da bir kombinasyonu ile birlikte nispeten daha hızlı gerçekleştirilmiş olan ayakta bir tedavi prosedürü şeklinde yapılmakta olan, dişin kemikte yer alan soket adı verilen yuvasından cerrahi bir işlem aracılığı ile çıkarılması uygulamasına verilen isimdir. Basit diş çekimiyse hastanın lokal anestezinin etkisi altında iken ağız içerisinde görünmekte olan dişlerin çekiminde kullanılan yönteme verilen isimdir.

Diş Çekildikten Sonra Ağrı Ne Kadar Sürer?

Diş çekimi sonrasında görülen ağrı, verilmiş olan anestezinin etkisinin geçmesi nedeni ile hissedilebilmektedir. Bu durum çok normaldir. Bir dişin çekilmesinin ardından yirmi dört saat sürecinde çekilmiş olan bölgede cerrahi nitelikteki işlem neticesinde biraz şişlik veya hafif düzeyde kanama beklenebilmektedir.

Haberin Devamı

Diş Çekimi Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Olur?

Diş çekiminin ardından ortaya çıkan ilk iyileşme süresi genel olarak bir ya da iki hafta kadar sürmektedir. Bu süreçte açılmış bulunan oyuk içerisinde yeni kemiğin ve diş etinin dokusu büyümektedir. Bununla beraber, zaman geçtikçe bir dişin ya da dişlerin eksik olması durumu, kalan dişlerin değişmesine sebep olabilmektedir. Bu durum ısırmayı etkileyebilmektedir ve çiğnemeyi de zorlaştırabilmektedir. Bu sebeple diş hekimi eksik dişi ya da dişleri sabit köprü, implant ya da takma diş ile desteklemeyi önerebilmektedir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar