05.01.2018 - 14:02 | Son Güncellenme:
Çocuklarınızla vakit geçirmenin bir önemi olmayabilir
Yapılan araştırmalara göre çocukluk ve ergenlik döneminde çocuğunuz ile birlikte geçirdiğiniz zamanın fazlalığı; çocuğunuzun hareketleri ve duygularını etkilemiyor. Hatta ergenlik döneminde, aile ne kadar az çocuğu ile ilgili olursa çocuklar için büyük bir problem olan şımarıklığı engelliyor.
Özellikle anneler çocuklarının yanında olması gerektiği konusunda kendilerini sorumlu hissettikleri için çocuklarıyla vakit geçirmek adına kendi hayatlarından vazgeçebiliyor, işlerinden ayrılabiliyor ya da tatile çıkmak onlar için bir kabusa dönüşebiliyor. Uzmanlar çocuk gelişimi için evde sakin ve huzurlu bir şekilde birlikte geçirilen zamanın çocuk gelişimini daha çok etkilediğini açıkladı.
Toronto Üniversitesinin yaptığı araştırmaya göre; 3 ve 11 yaş arası çocuklar ile geçirdiğiniz vaktin, çocuk gelişimine hiçbir etkisi yok” Uzmanlar sürekli çocuklarla vakit geçirmek yerine çocuklar gerek duyduğunda orada olmaları gerektiğini ve çocukların ihtiyaç duyduklarında ailelerine ulaşabileceklerini bilmesi gerektiğini söylüyor.
Çocuk gelişiminde en önemli etken; gelir, aile eğitimi ve aile yapısı.
Örneğin daha az gelirli ailelerde büyüyen çocuklar daha çok duygu ve davranış bozukluğu gösterebiliyorken aynı zamanda bu durum okuldaki başarısını da etkiliyor. Uzmanlar bunun asıl nedeninin ailenin gelir düzeyi değil, bu gelir düzeyinin ailede bıraktığı psikolojik etkiler olduğunu söylüyor.
Geliri az ailelerde oluşan finansal krizler, ailelerin daha stresli ve iletişim kurulması güç bir psikolojide olduğu için çocuklarla da iletişimini etkiliyor.
Anne çocuk iletişimi, ergenlik döneminde daha önemli
Yapılan araştırmalara göre gençlik dönemi çocukluk döneminden daha stresli geçiyor. Çocuklar her ne kadar tam tersi şekilde davransa da annelerine en çok bu zamanlarda ihtiyaç duyuyor.