05.03.2021 - 16:56 | Son Güncellenme:
Çocuklarda diş eti apsesi pek çok farklı nedene bağlı olarak gelişebilir. Özellikle de patlamış mısır ve ya herhangi bir yemeği tüketirken diş ve diş eti dokusu arasına giren parça çıkarılmadığı takdirde diş enfekte olarak apse oluşumuna neden olur.
Çocuklarda Diş Eti Apsesi Nedir, Neden Olur?
Çocuklarda diş eti apsesi diş ve diş eti dokusunda irin birikmesi sonucu apse oluşumu olarak ortaya çıkabilir. Özellikle de yemek yenilirken bir parça diş ve diş eti dokusuna sıkıştığı takdirde bu çıkarılmadığı zaman apseye neden olabilir. Apse genel olarak enfeksiyon sonucu ortaya çıkmaktadır Bağışıklık sistemi tarafından enfeksiyon ile mücadele edildiğinde apse ortaya çıkmaktadır. Çocuklarda diş eti apsesi endişe verici olsa da doğru bir tedavi yöntemi belirlenmelidir.
Çocuklarda Diş Eti Şişmesi Nasıl Tedavi Edilir?
Günümüzde farklı nedenlere bağlı olarak yoğun olarak diş eti şişmesi görülmektedir. Çocuklarda diş eti şişmesinin tedavi edilmesi için diş bakımına dikkat edilmelidir. Çocuklarını ağızlarının içerisinde kalan yemek artıkları da mutlaka dikkatli bir şekilde giderilmelidir.
Gün içinde bol bol su tüketilmeli. Ayrıca tuzlu su ile gargara da yapılmalı. Birkaç gün içinde geçmeyen diş eti şişmeleri için uzman bir diş doktoruna gidilmelidir. Buna göre diş hekimi tarafından belirlenen tedavi de doğru bir şekilde uygulanmalı.
Çocuklarda Diş Eti Şişmesinin Belirtileri Nelerdir?
Çocuklarda diş eti şişmesi yoğun bir ağrı ile ortaya çıkmaktadır. Diş etinde kızarıklık, ödem ve şiddetli ağrı görülür. Çocuklar çiğneme esnasında da ağrı hissederler. Ayrıca yoğun miktarda diş hassasiyeti yaşanır. Bazı ilerleyen durumlarda diş eti çekilmesinin yanı sıra diş eti dişlerin üzerinden ayrılabilir. İlerleyen ağrılı süreçlerde diş eti kanmaları da yaşanabilir. Çocuklarda diş eti şiştiğinde aynı zamanda dişler gevşer ve hareket de kazanabilir. Ayrıca ağız içerisinde koku da oluşur.