24.09.2021 - 01:14 | Son Güncellenme:
Çipura balığı Akdeniz'de bulunan en kıymetli balıklardan biri olmaktadır. Bu balık hem lezzeti hem de sağlığa olan faydasının fazla olması nedeniyle sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biri olmaktadır.
Çipura (Çupra) Balığı Nedir?
Çipura balığı ılıman sularda yaşayan beyaz etli bir balık türü olmaktadır. İçinde bulunan zengin Omega -3 sayesinde haftada en az iki kez tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Beyaz etli bir balık olan çipura çamurlu ve kumlu alanlarda yaşayan bir balık çeşidi olmaktadır. Türkiye'de en fazla Akdeniz'de yaşayan çipuralar Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde de bulunmaktadır.
Nerelerde Yaşar ve Kısaca Özellikleri Nelerdir?
Çipuralar Akdeniz ikliminin balığı olmaktadır. Ilık suları seven çipuraların başları iri olurken vücutları da elips şeklinde olmaktadır. Bu balıklar etçil oldukları için omurgalı ve omurgasız olan her türlü deniz canlısını yemektedirler. Çeneleri oldukça kuvvetli olan bu balıklar yaşamlarının ilerleyen zamanlarında derin sulara doğru göç yapmaktadırlar.