17.12.2020 - 15:40 | Son Güncellenme:
Cezeryenin ana maddesi olan havuç öncelikle haşlanır. Haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. Daha sonra robottan çekilen ceviz eklenerek kavrulur. Elde edilen harca elle şekil verilerek Hindistan cevizine bulanır. İçeriği oldukça zengin olan cezeryenin vücuda oldukça fazla faydaları mevcuttur. Her tüketilen besinde olduğu gibi cezerye tüketiminde de dikkatli olunmalıdır. Cezeryenin besin değerlerine bakıldığında içeriğinde kalsiyum, potasyum, protein, yağ, karbonhidrat, sodyum ve demir bulunmaktadır.1 porsiyon cezerye 174 kaloridir.
Cezeryenin Faydaları Nelerdir?
Lif bakımından zengin olan cezerye kolesterol oranını düşürür. Kalp ve damar hastalıklarına iyi gelir.
Kronik yorgunluğu ortadan kaldıran doğal besindir.
Göz sağlığı için birebir faydası vardır. İçerisindeki havuç ve ceviz sayesinde görme oranı artmaktadır. Katarak hastalığının önüne geçer.
Cezerye tüketilmesi cildin yenilenmesini destekler. Saçların daha gür çıkmasına yarar sağlar.
Anti agign etki ederek yaşlanmayı geciktirir.
Yüksek oranda vitamin ve mineral içerdiği için vücudun enerjisini yükseltir.
Sinir hücrelerini güçlendirir. Beyne fayda sağlar.
İleriki yaşlarda görülebilecek olan unutkanlık ve alzheimer hastalığını önler.
Özellikle kilo almak sebebi ile diyet yapanlar için tüketilebilir bir tatlı çeşididir.
Kabızlığı önler.
Sağlıklı ara öğün tüketimi için ideal bir alternatif olabilir.
Cezerye Neye İyi Gelir?
Cilde parlaklık verir. Saç köklerini güçlendirir. Sindirim sistemi problemlerine iyi gelir. Kilo alımına yardımcı olur. A ve C vitaminleri yönünden oldukça fazla zengin olan cezerye bu vitaminlerin eksikliği ile ortaya çıkan tüm rahatsızlıkları önler. İçerisinde fazla miktarda bulunan havuç kansızlığa karşı iyi gelir. Hemoglobin ve eritrositleri çoğaltır. Tokluk hissi sağlayarak diyetteki kişilerin fazla acıkmamasına iyi gelir. Cezerye için kullanılan Hindistan cevizi bağışıklık fonksiyonunu arttırmaya yarar sağlar. Kan şekeri kontrolü için hormonlara olumlu yönde etki eder. İçerisinde bulunan ceviz vücudu mikroplardan korur. Beyin gelişimine katkı sağlar.