Editörün SeçtikleriCandan kahroldu

Candan kahroldu

28.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Candan kahroldu

Candan kahroldu

Karapınar'da 48 kişinin can verdiği korkunç kaza sonrası enkaz arasında bir kağıda yazılı bulunan 'Yalan' parçasının yorumcusu Candan Erçetin şokta

Geçen hafta Konya - Ereğli Karayolu'nda meydana gelen ve 48 kişinin diri diri yansamıyla sonuçlanan trafik kazasının en dramatik yönü, yolculardan birisinin defterindeki şarkı sözleriydi. Candan Erçetin'in 'Yalan' adlı şarkısının sözlerinin yazılı olduğu kağıt parçası, her nasılsa alevlerden kurtulmuştu. 'Dünyada ölümden başkası yalan' dizeleriyle başlayan bu sözler kimliği meçhul trafik kurbanının kaderini yansıtıyordu.

İşin ilginç yanı, 'Yalan' adlı şarkının video klibi de bir otobüs yolculuğunu konu alıyordu. Televizyon haberlerine yansıyan bu acı olaydan en çok etkilenenlerden biri de, parçanın yorumcusu Candan Erçetin'di. Ünlü şarkıcı, parçasının bu kazayla gündeme gelmesine kahrolduğunu belirterek, "Yalan'ın klibini Mete Özgencil çekti. Hayatın ne kadar boş olduğunu, yitirilen zamanın geri gelmeyeceğini konu alan bir şarkıydı Yalan" dedi.

Erçetin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Nedendir bilinmez, Mete'nin içine bu klibi bir otobüs yolculuğunda çekmek geldi. Ben yıllar önce yaşadığı kente otobüsle dönen bir kadını oynadım. Kuşkusuz klibi çekerken trafik canavarı hiç aklımıza gelmemişti.Klibimin böyle korkunç bir olaydan sonra gündeme gelmesini hiç ama hiç istemezdim. Benim için çok kötü bir anı olacak. İnanın, hala o kazanın görüntüleri gözümün önünden gitmiyor: Çok yazık."

Candan Erçetin'in bir Özbek parçasını uyarlayarak yorumladığı 'Yalan' parçasının sözleri şöyle:

Geri döndüren gördün mü geçmişi,
Boşa soldurdun o nazlı gençliği.
Bir avuç toprak için yor kendini,
Dünyada ölümden başkası yalan;
Yalan başkası yalan.
Zaman kendine benzetmez herkesi,
Hesapsız açar baharlar pembeyi.
Açmadığın dalda sözün geçer mi?
Dünyada ölümden başkası yalan;
Yalan başkası yalan.
Sitem etme haberi yok dağların,
Gözlerini ellerinle bağladın.
Faydası yok geç kalınmış figanın,
Dünyada ölümden başkası yalan;
Yalan başkası yalan.

Yazarlar