StilCamilla Akrans

Camilla Akrans

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modazon'un moda fotoğrafçıları dosyasının yeni konuğu Camilla Akrans...İsveçli 37 yaşındaki Akrans aslında erkeklerin tekelinde olduğu bilinen fotoğrafçılık sektöründe, kendini kanıtlayan ve geçtiğimiz on yılın en başarılı fotoğrafçıları arasında sayılan bir isim. Şehvetin hayatta en önemli duygu olduğunu düşünen Akrans, çekimlerinde romantizim duygularını şehvet ile besliyor.

Camilla Akrans

Modazon'un moda fotoğrafçıları dosyasının yeni konuğu Camilla Akrans...

İsveçli 37 yaşındaki Akrans aslında erkeklerin tekelinde olduğu bilinen fotoğrafçılık sektöründe, kendini kanıtlayan ve geçtiğimiz on yılın en başarılı fotoğrafçıları arasında sayılan bir isim.

Akrans genç yaşta grafik tasarımcısı olmak için sanat okuluna giden, eğitimini tamamlamak için staj yapması gereken dönemde, hakkında hiçbir şey bilmediği, çağımızın en önemli görsel sanat malzemesi olan fotoğrafla tanışan genç bir yetenek. 

Sanat okulunu bitirdikten sonra, fotoğrafla alakalı çalışmalarına hız verebilmek ve kendisini geliştirebilmek için fotoğraf sektöründe tam zamanlı olarak 7 sene asistanlık yapmış. İlk işini İsveç'te sürekliliği olan büyük bir mağazanın katalog çekimlerini yaparak gerçekleştiren sanatçı için bu iş tam bir dönüm noktası olmuş. İsveç'teki ajansı üzerinden Wallpaper, Londra ve İtalya'da da Elle dergileri için çekimler yapan Akrans, uluslararası alanda tam zamanlı olarak çalışmaya başlamasını, New York'a giderek kendine ait ajansını kurmasına bağlıyor.

Camilla New York'a geldiğinde, moda fotoğrafçısı olarak geniş ve özgür çalışma imkanlarına sahip olduğuna karar vererek, hayallerini gerçekleştirmeye ve durmadan çalışmaya başlamış. İstediğini elde etmek için doğru zamanın gelmesini beklemeden, var olan şartlarda tüm imkanlarını kendisi yaratarak çekimlerini gerçekleştirmeye özen göstermiş. Sınırları zorlamak ve yeni şeyler denemek motivasyonu ile yola çıkan Camilla, çalıştığı projelere özgür ruhunu yansıtarak, doğru ya da yanlış gibi önceden belirlenen ve kendisini etkilemesine asla izin vermediği yargılardan uzak duruyor. 

Şehvetin hayatta en önemli duygu olduğunu düşünen Akrans, çekimlerinde romantizim duygularını şehvet ile besliyor. Ayrıca sanatçı, herhangi bir müzik parçasından, kitaptan ya da filmden ilham alarak çalışabilen, zamanın gözde defilelerinden, trendlerden ve herhangi bir temadan anlamlar çıkararak hikayesini yazabilen, geniş bir bakış açısına sahip. Çekim yaparken kullandığı mankenlerin projelerinde sıkça çalıştığı insanlar olması da kendisi için bir sorun teşkil etmiyor. Modelinin, sezonun en başarılı, en çekicisi olması ya da reklam kampanyalarının en aranılan yüzü olması onun için önemli bir ayrıntı değil. Akrans, projelerinde kendi duygularını anlayabilen, yansıtmak istediği hikayeyi şekillendirebilecek, yaptığı işin ruhunu yakalayabilen mankenlerle tekrar tekrar çalışmayı tercih ediyor. Bu çalışma tarzı, kendisini varolduğu sektörde kanıtlamasını sağlayan en önemli ayrıntılardan biri olabilir.

Çektiği şehvet sınırında fotoğrafları ile, farklı kompozisyonlar yaratarak farklılığını gösteren Camilla Akrans; Missoni, H&M, Sisley, Hermes gibi büyük markaların kampanyalarında çalışarak adından daha sıkça söz ettirecek gibi gözüküyor. 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar