29.02.2016 - 11:26 | Son Güncellenme:
“Botoksu sadece kırışıklıkları ve form kayıplarını azaltmak için değil, terleme tedavisi gibi çözümlerde de kullanıyoruz. Çok fazla tercih ediliyor çünkü hastaya anında gözle görülür bir etki sağlıyor. Çalışma prensibi ise, botulinum toksin adındaki bakterinin sorunlu bölgeye enjekte edilmesi ve bu bakterinin alandaki kasların geçici olarak işlem yapmasını engellemesidir.
Botoksun kalıcılığı ortalama 6-7 ay olarak düşünülebilir. Fakat bazı durumlarda etkinliğinin 2 ay gibi kısa bir zamanda kaybolduğu gözlemlenir. Bunların başlıca sebeplerini şu şekilde özetleyebilirim.
Botulinum toksin soğuk zincir halkasında taşınması gereken bir üründür. Kliniklerimize kullandığımız markanın botulinum toksin paketleri uygun koşullarda gelir ve yine uygun koşullarda soğutucuda saklanır. Eğer bu soğuk zincirde bir kırılma yaşanmışsa, botoksun etkinliğinin azalması söz konusudur.
Botoks en az 10 hafta, makulü 6 içerisinde yenilenmesi gereken bir uygulamadır. Eğer 10 haftadan evvel tekrar botoks yaptırırsanız, vücudunuz savunma mekanizmasını devreye sokarak antikolar üretir ve botoks fayda sağlamaz.
Bir başka sorunsa hastaya yetersiz doz uygulamasının yapılmasıdır. Bu da botoksun kısa sürede yok olmasına neden olur.
Ayrıca kas yapısı güçlü olan kişilerde yine botoks uygulamasının dozajı iyi ayarlanmalıdır ve yetersiz doz uygulaması yapılmamalıdır
Botoks dünyanın en pahalı ürünlerinden bir tanesi. Şişenin içerisinde 1 gramdan daha az botulinum toksin maddesi vardır. Bu sebeple piyasanın altında bir botoks fiyatı ile karşılaşırsanız, bir kez daha düşünmenizi öneriyorum zira bu ucuzluğun altında başka problemler yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra botoksu yaptıracağınız doktorun da el becerisine ve anatomi bilgisine mutlaka dikkat etmelisiniz”.