SağlıkBeyin Hastalıkları Nelerdir? Beyin Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Beyin Hastalıkları Nelerdir? Beyin Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

04.03.2021 - 17:09 | Son Güncellenme:

Beyinde çeşitli hastalıklar meydana gelebilmektedir. Bunlar beyin enfeksiyonları, çeşitli tümörler, dejenaratif hastalıklar olabilmektedir. Beyin tümörleri en çok karşılaşılan hastalıklar arasında yer almaktadır. Beyin hastalıkları nelerdir? Beyin hastalıklarının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Beyin Hastalıkları Nelerdir Beyin Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Beyin hastalıkları tedavi olunmadığı zaman ölümcül olabilir. Bu sebeple belirtilerin görülmesi durumunda mutlaka doktora gitmek gerekmektedir. Bunun yanında bu gibi durumlar kişilerin yaşam kalitelerinin de düşmesine sebep olmaktadır. Bu nedenle düzenli kontroller ile erken teşhis oldukça önemlidir.

Beyin Hastalıkları Nelerdir?

Beyinde meydana gelen çeşitli hastalıklar olabilmektedir.

Haberin Devamı

● Menenjit en çok görülen hastalıklardan biridir. Kafa karışıklığı, ense bölgesinde sertlik oluşması, yüksek ateş ile beraber baş ağrısı sık görülen belirtiler arasındadır.
● Beyin apsesi durumu kişilerin beyninde enfeksiyon oluşması durumudur. Bu durum çeşitli bakteriler sebebi ile olmaktadır. Bu hastalıkların antibiyotik ile giderilmesi gerekir. Bunun yanında ileri hastalıklarda beyin drenajı da yapılabilmektedir.
● Ensefalit çoğunlukla menenjit hastalığı ile birlikte ortaya çıkan bir durumdur.
● Beyinde meydana gelen elektriksel durumların aşırı olması nöbetler yaşanmasına sebep olabilmektedir. Bu tür hastalıklara epilepsi örnek verilebilmektedir.
● İntraserebral Kanama durumu genelde yüksek tansiyon durumu ile ortaya çıkar. Travmatik kafa darbeleri sonucunda kişilerde beyin travması durumu ortaya çıkabilmektedir.
● Kafa bölgesine alınan darbeler sonucunda kalıcı hasar oluşması durumu travmatik beyin hasarı olarak adlandırılmaktadır.
● Beyin tümörü durumları iyi huylu ya da kötü huylu olabilmektedir.
● Psödotümör Serebri, beyinde nedeni elli olmayan bir sebeple basıncın artması ile baş dönmesi, görme bozuklukları, bulantı gibi durumların ortaya çıkmasıdır.
● Hidrosefali, beyin omurilik sıvısının gereğinden fazla olması ile ortaya çıkmaktadır.
● Glioblastoma, oldukça agresif olan bir beyin tümörüdür. Bu tümör çeşidi hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Bu hastalığın tedavisi oldukça zor olmaktadır.
● Alzheimer hastalığı, özellikle yaşlılık durumunda ortaya çıkan bir beyin rahatsızlığıdır. Zihinsel işlev ile hafıza kayıpları meydana gelmektedir.

Haberin Devamı


Beyin Hastalıklarının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

● Şiddetli baş ağrıları
● Çift görme, sürekli devam eden bulantı durumu, bulanık görme, sıklıkla meydana gelen kusma
● Kişilerde şiddetli unutkanlık, hafıza problemleri, konuşmada meydana gelen bozukluklar
● Sara nöbetleri geçirilmesi, sebepsiz bayılma durumu
● Kişinin yürürken dengesini sağlayamaması


Beyinde meydana gelen hasarların tanısının konması için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Nörolojik muayene çeşitleri tanı konmasında oldukça etkili olan yöntemlerden bir tanesidir. Beyin tomografisi, MRG gibi yöntemler de beyinde tümör oluşumu olup olmadığının anlaşılması açısından oldukça önemlidir. Beyinde meydana gelen tümörlerin anlaşılmasında çoğunlukla biyopsiden de faydalanılmaktadır.

 

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar