11.05.2021 - 12:22 | Son Güncellenme:
Belden bölgesinde yaşanan hastalıkların tespitini yapabilmek için, MR çekimleri yapılıyor. Bel bölgesinin de MR çekimleri de MR cihazlarıyla gerçekleştiriliyor.
Belden MR(Emar) Nasıl Çekilir?
Kişilerin yaşadığı sağlık sorunlarını tespit etmek için günümüzde farklı cihazlar kullanılabiliyor. Cihazlar hastalığın tespitini yapmak için oldukça faydalıdır. Doktorlar kişilerin yaşadığı belirtileri göz önüne alarak, MR çektirmek isteyebiliyor. Bel bölgesi de sağlık sorunlarının yaşandığı bölgeler arasındadır. Bel bölgesinde sorun yaşayan kişiler, doktorlar tarafından yakından inceleniyor. Doktorlar şüphelendikleri durumları netleştirmek adına, MR çektirilmesini talep edebiliyor.
Hastalar MR cihazının olduğu bölgeye yönlendirilerek, MR çektirir. MR çektirme aşamasında yapılacak olan tüm işlemler sağlık personelleri tarafından anlatılıyor. Bel bölgesinden MR çektirecek olan kişiler, bel bölgesini MR cihazına yerleştirerek çekimlerini gerçekleştiriyor. MR çekimleri sırasında kişilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.
Bel MR'ı Ne Kadar Sürer?
MR, kişilerin yaşadığı sağlık sorunlarında kullanılan bir tanı cihazıdır. MR cihazı vücudun tüm yapısını detaylı olarak inceleyebiliyor. Bel bölgesinde sorunu olan kişiler, genellikle MR çektiriyor. MR cihazından korkusu olan kişiler MR çekiminin ne kadar sürdüğünü de merak ederek bazı incelemeler yapıyor.
MR cihazında çekim işlemleri yaklaşık 15 dakika ile 20 dakika arasında sürüyor. Kişiler 15 dakika boyunca hareket etmeden MR cihazı içinde sabit durması gerekiyor. Kişilerin cihaz içerisinde hareket etmesi, MR görüntülemesinin kötü olmasına neden oluyor. Mutlaka sabit durularak, bel bölgesini hareket ettirmemek gerekiyor.