BebekBebekli tatilin püf noktaları

Bebekli tatilin püf noktaları

08.08.2014 - 15:20 | Son Güncellenme:

Çocuklarıyla tatile çıkacak ebeveynleri uyaran uzmanlar, en fazla 2 aktarma yaparak ulaşılması mümkün olan ve yakınlarında bir tıp merkezi bulunan mekanların tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bebekli tatilin püf noktaları

Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman, “Yaz demek çoğumuz için dört gözle beklediğimiz tatil demek” derken, özellikle ebeveynler için bebekle çıkacakları ilk tatilin, heyecan verici yeni deneyim anlamına gelirken öte yandan da kafa karıştıran birçok soru ve gereksiz evhamları da taşıdığına dikkat çekti. Şarman, “Oysa bebeğinizle tatil keyfini doya sıya çıkartmak için uygulayacağınız birkaç küçük püf noktası ile ailece mükemmel bir tatil mümkün” dedi.

Haberin Devamı

Dr. Gülnihal Şarman, yaptığı açıklama ile ebeveynleri bebekli tatil konusunda bilgilendirirken, “Bebek ve çocuklara uygun tatil mekanlarının sağladığı yemek, eğlence, oyun alanı, çocuk bakıcı hizmeti gibi olanakların tatilinizi daha rahat geçirmeniz için bir fırsat olduğunu dikkate alın. Bu tip bebek dostu otellerde bebeğiniz hastalanırsa uygun bir hekim bulmanız mümkün. Sadece erişkinlerin ‘kafa dinlemek‘ için gittikleri bir otelde hem siz hem de kafa dinlemek isteyenler rahatsız olabilir” dedi.

-BEBEKLE ÇOK DURAK YAPMAYIN-

Bebekli tatilde belirlemiş olunan bir noktada kalmanın tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Şarman, şunları kaydetti:

“Merkezi olmayan bir otele erişim söz gelimi 4 taşıtla yapılacaksa unutun. En fazla 2 aktarma yaparak pratik bir şekilde ulaşabileceğiniz mekanları tercih edin. Genellikle rahat yürüyemeyen 0-2 yaş ile tatilde düzayak bir yer seçmelisiniz. Bebeğiniz havuz, deniz gibi su kenarına kolay erişemeyeceği bir oda gayet uygun bir seçenektir. Çocuklarla tatil yaparken hastalanma durumlarında yakınlarda, hiç değilse araba erişimiyle başvurabileceğiniz bir tıp merkezi olmasında fayda vardır. Çocuklar erişkinlere göre daha sık ve kolay hastalanırlar. Örneğin kusma ile başlayan bir mide barsak enfeksiyonu çocuklarda daha kolay sıvı kaybına neden olur. Erişkinlere göre çok daha hareketli ve cesur davrandıklarından yaralanmalar ve kafa travmaları da sık görülür. Medikal gereksinimleri kadar mama, bez, kavanoz yemekleri gibi pek çok ekstralara ihtiyaç olacaktır. Bu nedenle yakınlarınızla bir marketin olması işinize gelecektir. Eğer çocuklarınızla bir doğa tatili yapmaya karar verip yaylada kampa giderseniz bu tür ihtiyaçlarını önceden bir fazlasıyla almanızda fayda vardır. Bebekle yaz sıcağında gölgelerin peşine düşersiniz. Ancak şunu unutmamakta fayda var, gölgede bile güneş ışınları yansıma yoluyla yakıcı olabilir. Ağacı bol, gölgelikli verandası olan bir mekan bebeğinizin ve sizin rahat etmesini sağlayacaktır.”

Haberin Devamı

-YOLA 1-2 EKSTRA SAAT ÖNCE ÇIKIN-

Haberin Devamı

Dr. Gülnihal Şarman’a göre yolculuk sırasında dikkat edilmesi gereken önemli hususlar ise şöyle:

“-Araba koltuğunun kemerlerini ve emniyet kemerini takın.

-Mola vermeniz normaldir, beklediğinizden daha sık! Yola 1-2 ekstra saat önce çıkın.

-Bebeğinizi her zaman arka koltuğa koyun. Çünkü orası en sık çarpma şekli olan önden çarpma durumunda en uzak ve en güvenli yerdir. Arkada yanında oturursanız iyi olur.

-Atıştırmak için yiyecek, su, ilk yardım çantası, bol bez olan bebek çantası, su gerekmeyen temizleyici losyon, kullandığı ilaçları yanınıza alın.

-Sıcak havalarda seyahat ederken arabanızın klimasını bebeğe gelmeyecek şekilde çalıştırmanızda sakınca yoktur.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar