09.12.2020 - 02:56 | Son Güncellenme:
Barbun balığı, orta boyutlarda bulunan ve rengi dolayısıyla barbunyaya benzemekte olan bir balık türüdür. Kırmızı ve pembemsi bir görüntüsü bulunmaktadır. İster fırında isterseniz de kızartarak tüketebilirsiniz.
Barbun (Barbunya) Balığının Faydaları Nelerdir?
- Barbunya balığı, K, A ve B vitamini açısından oldukça zengin bir besindir.
- Barbun balığı gözlere oldukça faydalıdır. Gözlerin daha iyi görmesini sağlar ve gözde bulunan bozukluklarının giderilmesini sağlar.
- İçerisinde bulunan selenyum nedeniyle kanser ve benzeri derecede ciddi olan hastalıkların oluşmasını engeller.
- Hamile olan anne adayları barbunya balığı tüketerek bebeklerinin retina ve beyin gelişimlerine de katkıda bulunur.
- Kalp ve şeker hastalıklarına karşı koruyucu bir etkisi bulunur.
- Düzenli olarak barbunya tüketimi vücutta detoks etkisi oluşturur ve vücutta bulunan zehirli maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
- Formuna dikkat eden kişilerin beslenme programı içerisinde yer alan bir besindir.
- Barbunya balığını tüketen kişiler kendilerini daha enerjik hisseder.
Barbun Balığı Mevsimi ve Özellikleri
- Barbun balığı, orta boyutlarda olmasına rağmen oldukça etli bir balıktır.
- Barbun balıkları yaşadıkları ortamlara göre farklı şekillerde isim alırlar. En fazla tüketilen barbun ise kaya barbunu olarak bilinir.
- Temmuz ve Ekim ayları barbun balığı tüketmek için en ideal olan aylardır.
- Barbun balığı, fırın yemekleri için ve kızartma yapmak için oldukça güzel bir seçenek olacaktır.
- Pembemsi ve kırmızımsı görüntüsü ile oldukça hoş görünmektedir.
Barbun Balığı Nasıl Yapılır?
- Barbun balığı, ilk önce ayıklanır ve güzelce yıkanır.
- Yıkadıktan sonra da suyunu süzmesi için bir süre bekletilir.
- Mısır unu ve tuz karışımına balığın ön ve arka tarafı batırılır.
- Az yağlı tava içerisine balıklar dizilir ve kızartılır.
- Alternatif olarak bir fırın tepsisinin içine dizilerek ve tuzlanarak fırına verilebilir.
- İsteğe göre üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz.
- En yaygın olarak pişirilme seçenekleri kızartma yapmak ve fırında pişirmek olarak söylenebilir. Ancak isteğinize göre farklı bir pişirme tekniği de uygulanabilir.