26.01.2024 - 12:10 | Son Güncellenme:
Faydaları saymakla bitmeyen balık düzenli tüketilmesi besinlerden birisi. Kalp sağlığından beyin sağlığına kadar pek çok şeye iyi gelen balık evde pişirildiğinde kokusu rahatsız edici oluyor. Bu yüzden çoğu insan evde balık pişirmekten çekiniyor. Balığı pişirdikten sonra kokusunu gidermek ise bir hayli zorlu. Ancak evde yapabileceğiniz bazı şeyler ile balık pişirmek artık eziyet olmaktan çıkacak.
SİRKE KAYNATIN
Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre evdeki balık kokusunu gidermenin en iyi yolu sirkeden geçiyor. Balığı kızartırken bir tencerede sirkeli su kaynatırsanız kokuyu alacaktır. Balık kızarttıktan sonra bir tencereye su koyun, suyun içerisine biraz sirke veya limon suyu ve hoş bir koku vermek için de defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil ekleyin ve kaynatın. Bu mutfağındaki balık kokusunu alıp güzel kokmasını sağlayacaktır.
Ayrıca evinizin güzel kokmasını istiyorsanız kaynayan suya bir paket şekerli vanilin döküp kaynatmak yeterli olacak. Böylelikle mutfağınız mis gibi vanilya kokacaktır.
EVDEKİ BALIK KOKUSU NASIL GEÇER?
Evdeki balık kokusunu gidermek için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:
Evinizi Havalandırın:
Pencere ve kapıları açarak evinizi iyi bir şekilde havalandırın. Taze hava, kötü kokuların dağılmasına yardımcı olabilir.
Limonsuyu Kullanın:
Limon suyu, balık kokusunu nötralize etmede etkili olabilir. Limonu dilimleyip ya da suyunu sıkarak evin farklı bölgelerine yerleştirebilirsiniz.
Kahve Telvesi:
Kuru kahve telvesi, kötü kokuları emme konusunda etkili olabilir. Bir kase içine kahve telvesi koyarak evinize yerleştirebilirsiniz.
Buharlı Temizlik:
Evdeki yüzeyleri ve perdeleri buharlı temizlik yaparak dezenfekte edebilir ve kokuları gidermeye yardımcı olabilirsiniz.
Koku Emici Ürünler:
Koku emici ürünler kullanabilirsiniz. Aktif karbon içeren ürünler veya özel kokuları emen cihazlar bu konuda yardımcı olabilir.
Sirkülasyonu Artırın:
Evdeki hava sirkülasyonunu artırmak için vantilatörleri kullanabilir veya klimaları çalıştırabilirsiniz.