Püf NoktasıBalık Nasıl Tutulur? Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler Ve Püf Noktaları

Balık Nasıl Tutulur? Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler Ve Püf Noktaları

11.12.2020 - 12:31 | Son Güncellenme:

Günümüzde pek çok kişi balık sezonunun açılması ile birlikte balık tutmaya başlamaktadır. Kimi zaman hobi amaçlı kimi zaman ise satmak amaçlı balık tutulmaktadır. Bu nedenle sizler için balık nasıl tutulur? Balık tutarken kullanılan malzemeler ve püf noktaları nelerdir? İşte, detaylar.

Balık Nasıl Tutulur Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler Ve Püf Noktaları

 Balık tutmayı seven kişiler ellerine oltaları alıp sahillerde yerini almaya mevsimi geldiğinde başlarlar. Pek çok kişi tarafından da hobi olarak yapılan bu olta balıkçılığında balık tutarken genel olarak yapılması gereken en önemli şeylerden birisi de sabırlı olmak ve de pes etmemektir. 

Haberin Devamı

 Balık Nasıl Tutulur?

 Balık tutmak için, çeşitli bilgilere sahip olmak gereklidir. Amatör bir ba­lıkçı hemen hemen her şeyden öncesinde balık cinslerini bilmesi gereklidir. Ayrıca balıkların avlanış zaman­ları, avlanma araçları ile ilgili gereken malzemeleri bilmeli ve de aynı zamanda kişiler balık tutarken sabırlı ve de soğukkanlı olmalıdır.

 Balık tutarken öncelikle kamış makinesine uygun olan misinayı sarılır. Daha sonra kamış ile makine eşleştirilir. Ardından yakalamak istenilen balığa göre seçilen iğne takımı kamış ile birleştirilir, yemi hazırlanır. Bu şekilde balık tutulmuş olur.

 Balık Tutarken Kullanılan Malzemeler 

 Balık tutarken kullanılan malzemeler aşağıdaki gibidir. Bunlar;

 Olta kamışı, yemler, olta misinası, misina makası, olta iğnesi, şamandıra ve tercihe göre ağ, olta, zıpkın ve de kayık gerekli olmaktadır. Buna ek olarak fırdöndü ve klips, misina makası, kurşun, iğne çıkarıcı ve kova da mutlaka gerekli olan malzemeler arasında yer almaktadır.

Haberin Devamı

 Balık Tutmanın Püf Noktaları

 Balık tutmanın püf noktaları aşağıdaki gibidir. Bunlar;

 Yakalamak istenilen balıkları kaçırmamak için avlanılacak yere oldukça sessiz yaklaşılmalıdır.

 Gün ışığında avlanma yapılacak ise bu durumda olta mümkün olduğunca uzağa atılmalıdır.

 Levrek ve ya çipura gibi bazı iri balıklar yakalamak istenir ise olta ile kayalıkların derinlerine inmek gereklidir.

 Hava durumunu da kontrol etmek unutulmamalıdır.

 Yanına mutlaka küçük bir şişe amonyak bulundurmak oldukça önemlidir. Zehirli balık yakalandığı zaman sokabilir ve de amonyak kullanmak gerekebilir.

 Bir avlakta genel olarak balık tutma oltası atılarak 20 ya da 30 dakika beklenip hiç sonuç alınmazsa yer değiştirilebilir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar