06.09.2017 - 15:22 | Son Güncellenme:
Bakteriyel vajinozis, vajinada meydana gelen akıntı şeklinde lkendini göstermektedir. Vajinada meydana gelen akıntılar o bölgede bakteri birikmesi sonucunda meydana gelir. Vahina bölgesinde büyüyen bakteriler ise zamanla büyüyerek Bakteriyel vajinozis hastalığını meydana getirir.
Bakteriyel vajinozis nedir?
Bakteriyel vajinozis tehlikeli bir durum değildir ancak ilerleyen zamanlarda rahatsızlık veren semptomlara neden olabilir. yani vajina akıntısı olan herhangi bir kadında muhakkak jinekolojik muayne ile altta yatan sebepler araştırılmalıdır.
Bakteriyel vajinozisle kadınlar ne sıklıkla karşılaşırlar?
Bakteriyel vajinozis kadınlarda mantar enfeksiyonlarına oranla daha fazla görülmektedir. Kadınların yarıya yakın bir kısmı hayatları boyunca en az bir kez bakteriyel vajinosis enfeksiyonu ile karşılaşmaktadır.
Bakteriyel vajinozis riskli midir?
Bakteriyel non spesifik vajinit enfeksiyonlarından kesin tanı konulması önemlidir. Aksi takdirde bu enfeksiyon kişilerde kalıcı zararlar vererek çeşitli hastalıklarla neden olabilir.
Bu hastalıklar şu şekildedir;
Kısırlık
Gebelik komplikasyonları
Pelvik İltihabi Hastalık
Gibi hastalıklara sebebiyet verebilir.
Bakteriyel vajinozis hastalığının belirtileri nelerdir, ne gibi belirtiler gösterir?
Bakteriyel vajinozis hastalığı akıntı şeklinde kendini gösterir. Ancak akıntının renkli biraz farklı olur. Bakteriyel vajinozis hastalığında akıntı, koyu kahverengi ve zaman zaman sulu kıvamdadır.
Bu enfeksiyonel hastalığa sahip olan kişiler akıntıda meydana gelen kokunun ‘’bayat balık kokusu’’ olduğunu dile getirirler.
Aynı zamanda vajinada sürekli kaşıntı ve beraberinde akıntı gelmesi durumu hastalığın diğer önemli belirtileri arasında yer almaktadır.
Bakteriyel vajinozis oluşma nedeni nedir?
Bakteriyel vajinozisin genel olarak neden meydana geldiği bilinmemektedir. Ancak bu enfeksinel hastalığın meydana geldiği kişiler araştırılmış ve araştırmanın sonucunda Bakteriyel vajinozisin ortaya çıktığı kişilerin sigara kullandıkları, çok fazla antibiyotik kullandıkları, vajinal duşun sürekli olarak yapılması gibi durumlar gözlemlenmiştir.
Bakteriyel vajinozis diğer insanlara bulaşır mı?
Bakteriyel vajinozis genellikle bulaşıcı bir hastalık olarak bilinmez ancak kişiler arasında bulaşılabilirliği tam olarak anlaşılmamıştır. Ancak kadının birden çok kişiyle cinsel ilişki yaşaması bu hastalığı tetikleyen en önemli etkenler arasında yer almaktadır.
Eğer idrar yollarınızda yanma şikayetiniz varsa ve sürekli olarak akıntı şikayetiyle karşı karşıya kalıyorsanız doğal yöntemlerle de bu şikayetlerinizi giderebilirsiniz. Bakteriyel vajinozis , hastalığı oluşmadan birazdan vereceğimiz bir takım yöntemlerle bu enfeksiyonel hastalığınızı giderebilirsiniz.
İşte Bakteriyel vajinozis hastalığını engelleyecek doğal yöntemler...
Ev yoğurdu yöntemi
Ev yoğurdu yemek ve yoğurdu bölgesel uygulamanın enfeksiyon ile savaştığı kanıtlanmıştır. Bu tedavi klindamisine benzer sonuçlar vermektedir.
Elma sirkesi yöntemi
2 bardak elma sirkesini ılık su dolu bir küvete dökün. Yaklaşık 20 dakika bu suyun içerisinde bekleyebilirsiniz.
Sarımsak yöntemi
Sarımsağı bu hastalığa karşı hem yiyebilir hemde enfeksiyon olan bölgeye doğrudan uygulayabilirsiniz. Her iki denemede yol da, vajinal pH düzeylerini değiştirerek, bakteri ve mantarla savaşmaya yardımcı olmaya yetecektir.
Sarımsak yöntemi:
Sarımsak, enfeksiyonlardan sizi koruyarak dış mikroplara karşı size kalkan görevi görecektir.
Kekik otu yöntemi
Bakteriyel vajinozis hastalağından veya vajina bölgesinde meydana gelen enfeksiyonlardan korunmak için birkaç damla kekik yağıyla birkaç damla Hindistan cevizi yağını karıştırın. Ardından bu karışımı pamuk yardımıyla enfeksiyon meydana gelen alana sürebilirsiniz.
Bakteriyel vajinozis hastalığının tıpta tedavisi nasıl olur?
Bakteriyel vajinozis hastalığının tıpta tedavisinde antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Bir kaç antibiyotik rutin olarak kullanılır. Ayrıca vajinaya krem tedavisi önerilir ve tedavinin gidişatına göre ilaçların dozu arttırılıp düşürülebilir.