22.01.2018 - 09:39 | Son Güncellenme:
Sağlık problemlerinin önüne geçebilen baharatlar, son dönemlerde bilinçli bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüzde insanlar ilaç ya da ameliyatla tedavi olmadan önce doğal yöntemleri araştırıyorlar.Doğal yöntemlerle tedavi, ameliyat ve ilaç tedavisinden çoğu zaman daha sağlıklıdır. Ancak doğal yöntemleri denediğinizde sağlığınızda bir değişiklik fark edemezseniz doktorunuzla iletişime geçmeyi unutmayın.
Kişniş
Kişniş, kaygı bozukluğunu azaltır ve uyku problemlerini düzenler. Salatalara, yumurtaya ve haşlanmış sebzelere serperek tüketebilirsiniz. Böylece hem yemeğinizi tatlandırmış hem de sağlığınız açısından oldukça önemli bir adım atmış olursunuz.
Zerdeçal
Zerdeçal, kanserle mücadelede önemli bir baharattır. Zerdeçalı sabah kahvaltınız için hazırladığınız omletinizin içine bir tutam atabilirsiniz. Patates ve karnabahar gibi sebzelere serpebilirsiniz.Ayrıca zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz.
Karabiber
Kemik sağlığınız için oldukça önemli baharatlar arasında yer alan karabiber, kan hücreleri için faydalıdır. Karabiber kullanımı Türkiye'de oldukça yaygındır. Karabiberi çorbalardan omletlere kadar bütün yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Tarçın
Genellikle tatlıların üzerine serpilen tarçın, kan şekerini dengelemesiyle bilinir. Özellikle şeker hastaları için ilaç niteliğindedir. Tarçını istediğiniz tatlının veya kahvenin içine atabilirsiniz. Ayrıca tarçın, tatlı isteğinizi bastırmanıza yardımcı olur.
Kakule
Kakule, mide kramplarına ve gaz sancılarına iyi gelmektedir. Aynı zamanda sindirim sistemi için de oldukça önemli olan bu baharat, yağ yakmanıza da yardımcı olur. Bir bardak sütün içine bir tutam atabilir ve bal ile karıştırarak içebilirsiniz.
Karanfil
Ağız sağlığınız için oldukça faydalı olan karanfil, ağız kokusu ve diş ağrısının geçmesi için de kullanılabilir. Aynı zamanda kan şekerinizin dengelenmesine yardımcı olur. İstediğiniz yemeğe ekleyebilirsiniz.
Zencefil
Genellikle mide bulantısına iyi gelen zencefil; kalp hastalıklarına, kansere ve baş ağrısına iyi gelmesiyle ve kan şekerini dengelemesiyle bilinmektedir. İstediğiniz yemeğin içinde toz halinde veya rendeleyerek kullanabilirsiniz.