09.12.2020 - 02:42 | Son Güncellenme:
Ayva oldukça lezzetli bir meyve olmasının yanında oldukça fazla miktarda vitamin ve mineral içerir. Ayva yaprağının çayı yapılıp tüketildiği zaman vücuda oldukça fazla faydalar sağlar. Özellikle kış aylarında ayva yaprağının çayını içmek oldukça yararlıdır. Her şeyin fazla tüketiminin zararları mevcut olduğu gibi ayva yaprağı çayının günde 2 fincandan fazla tüketilmesinin de vücuda zararları mevcut olabilir. Günde 1 fincan ayva yaprağı çayı tüketimi vücuda fayda sağlamaktadır.
Ayva Yaprağı Çayının Faydaları Nelerdir?
Ses tellerini yumuşatır. Böylece kişinin ses telleri ile ilgili bir problemle karşılaştığında ayva yaprağının çayının tüketmesi oldukça faydalıdır.
Soğuk algınlığına bağlı oluşan semptomların şiddetini azaltır.
Regl döneminde meydana gelen ağrıları dindirir. Özellikle regl döneminde yaşanan karın ağrısı, sırt ağrısı ve bel ağrısı ayva yaprağı çayı ile azalır.
Uykusuzluk problemlerini önler.
İshali keser, hazımsızlığı önler.
Öksürüğü geçirmek konusunda oldukça fayda sağlar. Özellikle Ayva çayı demlendikten sonra ılık olarak tüketilmesi oldukça faydalıdır.
Bronşiti geçirir. Bronşit bronşlarda meydana gelen iltihaplanmalar sonucunda oluşur. Ayva yaprağı çayı oluşan iltihapları gidermekte yarar sağlar.
Kan yapıcı etkiye sahiptir.
Kan şekerini dengelemede faydalıdır.
Sindirim sisteminde meydana gelen mikropları etkisiz hale getirerek azaltır.
Cildi yeniler. Ayva yüz temizleme konusunda oldukça önemlidir. Ayva yaprağı çayı yüzü temizleyerek cildi yeniler.
Ağız içinde meydana gelen aft ve benzeri problemlerin giderilmesinde yardımcı olur.
Cilt üzerinde meydana gelen sivilceleri tedavi etmede etkili olur.
Göz kuruluğunu önler.
Böbreklerin sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirmeye yardımcı olur. Böbreklerin sağlıklı işlemesi boşaltım sistemindeki sorunları ortadan kaldırır.
Karaciğer fonksiyonlarını korur
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Ayva Yaprağının Çayı Nasıl Yapılır?
Ayva yaprağı birçok hastalığa ve soruna iyi gelmektedir. Ayva yaprağı çayı bir demlik sıcak suyun içerisine 20- 25 tane kurutulmuş ayva yaprağı konularak yapılır. 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır ve demlenmesi sağlanır. Daha sonra ılık bir şekilde arzu üzerine bir kaşık bal eklenerek Ayva çayı yaprağı tüketilebilir.