09.12.2020 - 02:31 | Son Güncellenme:
Kına yakmak eski bir Hint geleneğidir. Sanıldığının aksine Hintliler kınayı geleneksel şekilde sağlıklarını korumak için kullanmaktadırlar. Kına vücudun her yerine yakıldığı gibi ayaklara da yakılabilmektedir.
Ayağa ve Ayak Altına Kına Yakmanın Faydaları Nelerdir?
Ayağa ve ayak altına kına yakmanın pek çok faydası bulunmaktadır Bu faydaların en önemlisi ayak sağlığının korunmasına yardımcı olmasıdır. Ayak altına veya ayağa kına yakmanın herhangi bir yan etkisi veya korkulacak bir yönü yoktur. Ayağa ve ayak altına kına yakmanın faydaları şunlardır;
- Ayak mantarının oluşmasını engeller. Ayak mantarı enfeksiyonun tedavisinde kullanılan en önemli doğal yöntemdir.
- Ayak kokularını engeller. Kokuların oluşmasının önünü keser.
- Ayaklardaki kaşıntıyı önler. Kaşıntı yapabilecek olan yaraların veya deri problemlerinin çözülmesinde etkin bir rol oynar.
- Ayağa yakılan kına şişkinlik, ödem gibi rahatsızlıklarında önüne geçmektedir. Ayrıca bunların tedavisi içinde kına yakılması tavsiye edilmektedir.
- Ayağa kına yakmak bir rahatlama hissi yarattığı için ruhsal anlamda da bir takım olumlu etkileri bulunmaktadır.
Ayağa Neden Kına Yakılır?
Ayağa yakılan kınanın temel sebebi, kokuların ve kaşıntıların giderilmesidir. Ancak bunların yanı sıra özellikle kapalı olarak uzun bir süre ayakkabı içinde kalan ayaklarda belirli bir süre sonra ağrılar baş göstermeye başlar.
Bu ağrıların temel sebebi yorgunluk olduğu için kınanın yorgunluğu yok edici bir etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda kına ayaklardaki ağrılara da oldukça iyi gelmektedir. Ayrıca ayağa kına yakmanın tırnaklara da büyük faydası vardır. Ayak tırnaklarının kırılmasına ve yıpranmasına engel olur. Ayak tırnaklarının çok çabuk kırılmasının yanı sıra ayak tırnaklarındaki kirlenme içinde kına yakılmasına tavsiye edilmektedir.
Ayağa Kına Nasıl Yakılır?
Ayağa kına yakmak oldukça kolay bir işlemdir ve yardım alınmadan rahatça yapılabilmektedir. Cam bir kasenin içine limon suyu ve kına karışımı, 1 yemek kaşığı kına, 1 yarım limonun suyu (sürülecek alana göre değişebilmektedir) konularak bir macun elde edilir. Bu karşımı parmak aralarına ve tırnaklara sürerek bir saat kadar bekletmek gerekmektedir. Bir saatin ardından sıcak su ile masaj yapılarak yıkanması gerekmektedir. Bir saat sürenin aşılmaması tavsiye edilmektedir.