Astrolog Aslıhan Doktoroğlu

Astrolog Aslıhan Doktoroğlu

astrolojihan@astrolojihan.com

Tüm Yazıları

Oldukça hareketli ve önemli değişimlerin ilk adımlarının atıldığı bir seneyi geride bırakıyoruz. 2024’e, geçen sene olduğu gibi Merkür retro konumdayken gireceğiz ve seneyi Mars retrosu ile tamamlayacağız.

2024’ün tutulmaları ağırlıklı olarak Koç-Terazi aksında olacak. Ay Düğümlerinin bu burçlara yerleşmesi, astrolojik olarak 2005 senesindeki etkilerin önem kazanacağını gösteriyor. Gökyüzü bize sene genelinde bireyselliğin, girişimlerin ve mücadelenin ön planda olacağını söylüyor. Ben-biz kavramlarına, alma-verme dengesi gibi konulara odaklanacağız. Hayatımızın oyun kurucusu olmak, bireysel isteklerimizi gerçekleştirebilmek önem kazanacak. Bu sene, kararsızlık yaşadığımız alanları netleştirmemiz ve isteklerimizi göz ardı etmememiz gerekiyor. İlişkiler içinde kimliğimizi kaybetmemenin önemini fark edeceğiz.

Haberin Devamı

2023’te Plüton’un Kova burcuna göz kırpışını yaşadık. 2024’te ise 23 Mart-11 Haziran 2023 arasında fragman olarak yaşadığımız olayları derinleştireceğiz. Plüton yaklaşık 245 senede bir aynı burca gelir. Bir önceki Kova yolculuğu 1778-1798 arasında olmuştu. Fransız İhtilalinin başlamasından önceki tutulmada aktif rol oynayan Plüton, dünya için önemli bir değişimin başlangıcını tetiklemişti. 20 Nisan 2023’te gerçekleşecek Güneş Tutulmasında da Plüton yine Kova burcunda benzer bir rol üstlendi. Hem ülkemiz hem de dünya için radikal değişimlerin tohumları atıldı. 2024’te de bu alanlardaki gelişmeleri deneyimleyeceğiz. Teknolojinin, yapay zekanın, dijital paranın ilerlemesinin hızlanmasına şahit olacağız.

Satürn de 2025’te Balık burcundaki yolculuğuna devam edecek. Kabullenemediğimiz konularla yüzleşmenin, sınır koyamadığımız alanları yapılandırmanın devam ettiğini göreceğiz. Satürn’ün Balık’taki serüveni, kaos içinden yeniden yapılanarak çıkmamız için bizlere rehberlik edecek.

Ocak ayında şans gezegeni Jüpiter retro hareketini bitirecek. Nisan ayına kadar gökyüzünde gezegenlerin ileri harekette olmaları, olayların hızlı bir akış içinde gelişeceğini gösteriyor.

26 Mayıs’ta Jüpiter’in İkizler burcuna geçişi iletişimin, ticari hayatın ve bilgi paylaşımının hızlanmasına destek verecek. Zihinlerimiz yeni fikirlere açık olacak. Hepimiz doğum haritamızdaki İkizler burcunun düştüğü ev konularında daha aktif ve öğrenmeye istekli olacağız.

Haberin Devamı

Mart ve Nisan aylarındaki tutulmaların gerek dünya gerekse Türkiye için önemli etkileri var. Bireyselliğin vurgulandığı, sosyal anlamda çarpıcı değişimlerin gündemde olduğu zamanlar olacak. Geçmişten yara aldığımız konularla vedalaşmak için tetikleneceğiz.

Eylül ve Ekim’deki tutulmalar ise inançlarla ilgili çatışmaları, adalet arayışını ön plana getirecek.

Nisan, Ağustos ve Aralık aylarında yaşanacak Merkür retroları özellikle ateş grubu burçlarının (Koç, Aslan, Yay) iletişimde geri dönük konuları yapılandırmasına sebep olacak.

6 Aralık 2024-25 Şubat 2025 arasında, irademizi ortaya koyma şeklimizi belirleyen Mars’ın geri hareketi de aidiyet, aile ve emlak konularındaki yarım kalan adımlarımızın tekrar üzerinden geçmemizin gerektiğini fark ettirecek.

Haberin Devamı

Koç burcu için şansın, girişimlerin ön planda olacağı bu sene, Terazi burçlarının ilişki bağımlılıklarını ve kararsızlıklarını geride bırakmaları gerekecek.

Boğa burçları Mayıs sonuna kadar 2023’teki adımlarını sağlamlaştırabilecekler. 23 Ekim-8 Kasım arasında doğan Akrepler de hayatlarında kalıcı olacak adımlar atacaklar.

İkizler Haziran ayından itibaren çok aktif bir sürece girecekler. Yaylar sene genelindeki fırsatları çabalayarak başarıya dönüştürebilirler.

Yengeçler de Mayıs sonuna kadar daha şanslı bir süreçte olacaklar. Oğlak burçları Eylül-Kasım arasında son 20 senedir zorlandıkları konuları sonlandıracaklar.

Aslanlar 2024’te destek alan burçlardan. Aralık ayı onlar için eski hesapların gündeme geleceği ay olacak. Kovalar, özellikle de 20-25 Ocak arası doğumlu olanlar, hayatlarında önemli değişimler yaşayacaklar.

Başaklar ve Balıklar için ise Eylül-Ekim ayları öne çıkan aylar. Başaklar mükemmeliyetçiliğin dozunu dengelemeye çalışacaklar. Balıklar da Satürn’ün etkisi ile daha fazla sorumluluk almak zorunda kalabilirler.

2024, burçlardan bağımsız 1958-59, 1977-78 ve 1996 doğumlular için kadersel seçimlerin, önemli kararların alınacağı bir sene olacak.

Hepimize güzel değişimlerin yaşandığı, sağlıklı, bereketli ve keyifli bir sene olması dileğimle, sevgiler.