14.10.2015 - 09:40 | Son Güncellenme:
Malzemeler
6 adet Ankara armudu (küçük boy)
50 g toz badem
1 tatlı kaşığı toz tarçın
50 g tereyağı
Hazırlanışı
Badem, soğuk tereyağı ve toz tarçın karıştırılır.
Armutlar, ister kabuklu olarak ister soyulmuş olarak bu karışımla kaplanır.
180 C 30 dakika pişirilir.
Armudun tadı şekerli olduğu için, tarçınla beraber ekstra şeker koymaya hiç gerek yok!
Dr. Mahir Gülcan’ın notu
Çocuklara işlenmiş şeker yerine bu tip bir atıştırmalık sunmak daha iyidir. Mümkün mertebe şeker ve türevi ürünlerden çocukları uzak tutmakta fayda vardır.
Çocuklara 1 yaşına kadar tuz 2 yaşına kadar şeker verilmemelidir. Şeker ihtiyacını zaten başka şekillerde bal, pekmez, meyve, sebze, karbonhidratlar vb pek çok gıdadan çocuk almaktadır.
İlaveten şeker sunmak gerekli değildir.