StilAnnie Leibovitz

Annie Leibovitz

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modazon’da moda fotoğrafçıları dosyasının üçüncü konuğu, ünlü kadın fotoğrafçı Annie Leibovitz.2 Ekim 1949 Westport Connecticut doğumlu Annie Leibovitz'in güçlü portreleri, 25 yıldır magazinlerden inmeyen sanatçıyı çağımızın en başarılı fotoğrafçılarından biri yaptı.

Annie Leibovitz

Modazon’da moda fotoğrafçıları dosyasının üçüncü konuğu, ünlü kadın fotoğrafçı Annie Leibovitz.

2 Ekim 1949 Westport Connecticut doğumlu Annie Leibovitz'in güçlü portreleri, 25 yıldır magazinlerden inmeyen sanatçıyı çağımızın en başarılı fotoğrafçılarından biri yaptı.

Özellikle ünlülere çektiği karakteristik portrelerle tanınan Leibovitz ismini, ilk kez çektiği rock grubu Rolling Stones'un fotoğrafları ile duyurdu.

Politik isimlerden müzisyenlere, çeşitli alanlarda isimlerini herkesin bildiği ünlüleri ve sıradan insanları fotoğraflayan sanatçının işleri oldukça karakteristik; görenlerde Leibovitz’in stili olduğu düşüncesi anında uyanıyor. Kamera önünde ve arkasında etkileyici kareler yakalayan sanatçı insan kişiliğini objektife akıl almaz şekillerde yansıtıyor.

1971'de San Fransisco Sanat Enstitüsü'nü bitiren sanatçı bir süre fotoğrafçı Ralph Gibson ile çalıştıktan sonra İsrail'de Kibbutz'da yaşadı ve King Solomon's Temple’daki arkeolojik kazıları görüntüledi. 1970'den 1983'e kadar serbest fotoğrafçı olarak çalıştı. 1983'den beri Vanity Fair dergisi için fotoğraf çeken Leibovitz, 1990'da New York'ta "Annie Leibovitz Fotoğraf Stüdyosu”nu kurdu.
 
Popüler Amerikan kültürünün dikkatli bir gözlemcisi olan sanatçının kitabı, "ANNIE LEIBOVITZ PHOTOGRAPHS" ismiyle 1983'te yayınladı. 1991'de ise "National Portrait Gallery"de ilk retrospektif sergisini açtı.

Çalışmalarına hızla devam ettiği dönemlerde sanatçı başarılarını tescillemeye devam ediyordu. 1984'te Amerikan Magazin Fotoğrafçıları Derneği tarafından "Yılın Fotoğrafçısı" seçilen sanatçı, 1987'de aynı derneğin "Fotoğrafta Yenilik" ödülünü aldı.

Görüntülediği ünlü portreler arasında yer alan John Lennon, Yoko Ono, Andy Warhol, Ahmet Ertegün, Mick Jagger, Muhammed Ali, Christo, Donald Trump, Miles Davis, Pele gibi renkli kişilikler Annie Leibovitz'i fotoğraf sanatının zirvesine çıkardılar.

Başarılı fotoğrafçı Leibovitz yaşayan fotoğraf sanatçıları arasında "National Portrait" galerisinde sergisi açılan tek sanatçı olma ünvanını da hala koruyor.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar