16.12.2020 - 05:30 | Son Güncellenme:
Yaprakları koyu olmayan ananaslar tam olgunlaşmamış demektir. Olgunlaşmamış ananasları tüketmek ise mide rahatsızlıklarına yol açabilir.
Ananasın Faydaları Nelerdir?
1- Toksin ve ödem atar:
Düzenli aralıklarla ananas tüketmek toksin ve ödemlerin atılmasına yardımcı olur.
2- Hücreleri yeniler:
Toksinlerin atılması ile birlikte hücreler kendilerini çok daha hızlı bir şekilde yeniler.
3- Kilo verdirir:
Kilo verdiren ananas beslenme uzmanları tarafından tavsiye ediliyor ve diyet listelerinde yer alıyor.
4- Öksürüğü keser:
Ananas boğazı yumuşatır ve inatçı öksürükleri keser.
5- Soğuk algınlığına iyi gelir:
Turunçgiller gibi ananas meyvesi de yüksek oranda C vitamini içerir. Bu nedenle kışın bol bol tüketilmelidir.
6- Böbreklere iyi gelir:
Ananas en sulu meyvelerden biri olduğu için böbreklerde kum ve taş oluşumunu önler.
7- Zindelik verir:
Folat, demir ve magnezyum açısından zengin olan ananas, enerji verir.
8- Tansiyonu dengeler:
Özellikle hipertansiyon hastalarının haftada en az 2 kere ananas yemeleri tavsiye ediliyor.
9- Diş eti çekilmesini önler:
Ağız yaralarına iyi gelen ananas diş eti çekilme riskini azaltır.
10- Metabolizmayı hızlandırır:
Ananas meyvesi metabolizmayı hızlandırarak sindirim problemlerinin önüne geçer. Kötü gazların birikmesini önleyerek hazımsızlık şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur.
11- Kalsiyum deposudur:
Bir dilim ananasta yüksek oranda kalsiyum bulunur. Kemik gelişimini destekleyen ananas, çocuklar tarafından da sıklıkla tüketilmelidir.
Hamilelikte Ananas Nelere İyi Gelir?
Hamilelikte ananasın nelere iyi geldiği, özellikle anne adayları tarafından merak ediliyor. Anne ve bebek sağlığına olumlu etkileri olan ananas, gebelikte ortaya çıkan el ve ayak şişkinliklerini önler. Bağırsak faaliyetlerini düzenler ve mide bulantısını kısa sürede geçirir. Lif bakımından da zengin olan ananasın olgunlaşmış olanlarından tüketilmelidir. Ham ananas, hem anne hem de bebek sağlığı açısından riskli sonuçlar doğurabilir.