07.12.2015 - 17:37 | Son Güncellenme:
Medicana International İstanbul Hastanesi Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Işıl Yıldız, seyrek olarak ayak yaraları, varis kanaması ya da pıhtılaşması gibi büyük sorunlara yol açtığını belirtirken, radyolojik yöntemlerle uyguladığı varis tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.
Yıldız, “Varis herkeste görülebilir ancak ailesinin başka fertlerinde varis hastalığı olanlarda, bayanlarda, birden fazla doğum yapanlarda, kilolu olan kişilerde, gün içerisinde uzun sure oturmak ya da ayakta durmak zorunda olanlarda daha sık görülür” dedi.
Lazerle varis tedavisinin ameliyat olmadığını belirten Yıldız, "Genel anestezi (narkoz) gerektirmez. Lazer fiberi damar içerisinde ultrason kullanılarak, görerek yerleştirir. Kesi yapılmaz, dikiş atılmaz. Hastanede yatmanız gerekmez. Tedaviye yürüyerek gelip , tedavi sonrası yürüyerek evinize veya işinize dönebilirsiniz. İşlem sırasında kulanılan iğneler, o bölge uyuşturulduktan sonra kullanılır.
Bunu dışında özel sinir bloku ile tüm bacaktaki ağrı duyusu işlem boyunca kesilebilir.Hastanın işlemle ilgili korku ve endişesi varsa damardan ağrı kesici ve sakinleştiriciler ilaçlar yapılarak korku ve endişe giderilebilir. Varis hastalığının tanısı Doppler ultrason ile konur.
Girişimsel radyologlar aynı zamanda radyoloji uzmanı olduklarından hastalığınızı Doppler ultrason ile teşhis ederler ve tedavisini yaparlar. Tedavi, ultrason ile görülerek yapılır bu da işlemin daha güvenli olmasını sağlar. Tedaviden sonraki ultrason takipleri de aynı hekim tarafından yapılır" dedi.