EstetikAmeliyatsız varis tedavisi

Ameliyatsız varis tedavisi

16.02.2015 - 11:24 | Son Güncellenme:

Varis, kadınların en büyük sorunlarından biri. Üstelik varisler sadece görüntüsüyle değil, sağlık açısından da büyük sorunlar yaratıyor.

Ameliyatsız varis tedavisi

Uzun süreli ayakta durma, oturarak çalışma ve hamilelik gibi sebeplerle ortaya çıkan varisler bacaklarda ağrı, iç bilek bölgesinde şişlik, gece bacaklarda kramp oluşması gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Liv Hospital Ankara Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Kerem Yay, 1 saatten az süren endovenöz lazer ablasyon tedavisi ile hem varislerden kurtulunabileceğini hem de günlük aktivitelere hemen dönüş yapılabileceğini söylüyor. Uzman Dr. Kerem Yay varis tedavisi hakkında bilgi veriyor.

Varisi bacaklarda bulunan ve kirli kan taşıyan toplardamarların boğumlanması ve genişlemesi olarak tanımlayan Liv Hospital Ankara Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kerem Yay, bu hastalığa günümüzde çok sık rastlandığına, gelişmiş toplumlarda bile yüzde 1 ila 3 oranına ulaştığına dikkati çekiyor. Hastalığın bacaklarda ağrı, iç bilek bölgesinde şişlik, gece bacaklarda kramp oluşması, bacaklarda dinlenmeye rağmen dinlenememe hissi ve bacaklarda gözle görülür hale gelen varis damarlarının bulunması ile kendini gösterdiğini söyleyen Op. Dr. Kerem Yay “Başlıca sebepleri arasında uzun süreli ayakta veya oturarak çalışma, hamilelik, kabızlık, genetik, obezite, egzersizden yoksun yaşam tarzı yer alıyor” diyor.

Egzersiz ve kilo verilmesi önemli

Tanının basit klinik muayene ile konulabildiğini, detaylandırılması ve doğrulanmasının ise yan etkisi olmayan basit ultrason (doppler ultrasonografi) tetkiki ile yapılabildiğini belirten Op. Dr. Kerem Yay “Komplike vakalarda ek tanı yöntemleri olarak manyetik rezonans, tomografi, pletismografi, venografi ve intravasküler ultrason kullanılabilir” diyor ve ekliyor: “Tedavi seçenekleri hastanın şikayetleri, klinik durumu ve radyolojik tetkik sonuçlarına göre planlanıyor. Tedavide yaşam tarzının düzenlenmesi yani egzersiz, kilo verilmesi, kabızlıktan kaçınılması gibi önlemler önemlidir. En etkili yöntemlerden biri endovenöz lazer ablasyon tedavisidir.”

Endovenöz lazer ablasyon tedavisi nasıl yapılıyor?

Kaçak yapan damarın ameliyatla yolunarak dışarı alınması yerine, damar içinden anjiyo gibi girilerek lazer enerjisi ile hasarlı kapağın damar içinden kapatılması esasına dayanır.
• İşlem 1 saatten kısa sürer ve semptomlarda anında iyileşme gözlenir.
• Endovenöz girişimsel tedavilerde dikiş, pansumana gerek yoktur ve hasta aynı gün gündelik hayatına geri dönebilir, banyo yapabilir.
• Cerrahi yara izi ya da dikiş olmaz. Ciltte açılan kesi kalem ucu kadardır.
• Cerrahiye kıyasla daha yüksek başarı elde edilir.
• Başarı oranı yüzde 93-100 arasındadır.
Günlük aktivitelere hemen dönüş mümkündür. Çok az bir ağrı ve morarma olabilir ancak 10 gün içinde geçer.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar