EstetikAmeliyatsız burun estetiği!

Ameliyatsız burun estetiği!

12.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Genlerle alınan hormonlarla vücut yaşlanması yavaşlatılıyor.Mimik çizgilerine karşı uygulanan botoks şimdi de burna uygulanıyor ve kemerli burun düzeltilebiliyor.

Ameliyatsız burun estetiği
Elle Dergisi

Botoks (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksin. Sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirlerle sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösteriyor. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlıyor. Botoksun etki mekanizmasından tıpta birçok alanda yararlanılıyor. Plastik cerrahi alanında ise genellikle mimik kaslarının hareketleriyle ortaya çıkan yüzdeki çizgilenmeleri azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla kullanılıyor. Botoksu, estetikte yüzyılın buluşu olarak nitelendiriyor Dr.Ceyda Şener. Dr. Şener, yüz için yapılan yenileme işlemlerinde, botoks ve dolgu maddesini orkestra şefi olarak tanımlıyor. Sonrasında yanak ve çene altı operasyonları geliyor.

Haberin Devamı
80'lerde Kanadalı bir göz doktoru tarafından şaşılık ameliyatlarında kullanılan botoksun göz kenarındaki (kaz ayaklarındaki) çizgileri sildiği fark edildi. Bu etki, mimik kaslarına uygulanarak kozmetikte gençleşme yöntemi olarak kullanıma sunuldu. Bundan sonra botoks, bir çığ gibi büyüyerek pek çok kozmetik alanda kullanılmaya başlandı. Tıbbi olaraksa 40 yıl önce kullanılmaya başlanan botoks, felçli doğan çocuklarda kas spazmı için ömür boyu uygulanıyor, üreter spazmları için ürolojide, ses telleri spazmları içinse kulak-burun-boğazda, ayrıca migren tedavisinde kullanılan botoks, kozmetikte estetik amaçlı kullanımının yanında el-ayak-koltuk altının aşırı terlemelerine karşı kullanılıyor.

Ancak bizim konumuz, botoksun estetik amaçlı kullanımı. Alın, göz çevresindeki çizgiler derken botoks aşağılara doğru kaydı ve yanak sarkmalarını toparlamaya başladı. Botoks, boyna ve dekolteye de uygulanabiliyor. Özellikle 30 yaşından sonra kadınlar, göğüsleri arasında, yatakta yan yatmalarından dolayı oluşan yatak çizgisinden çok yakınıyor. Çünkü sıkışan göğüsler arasında oluşan çatal şeklindeki çizgiler dekoltenin görüntüsünü bozuyor. Botoks sayesinde ise yazın göğüslerini gere gere (!) bikinilerini giyebiliyorlar. Aynı şekilde boyunda oluşan çizgilere karşı da botoks etkili.

Hangi burna botoks yapılır?

Gelelim, botoksun en yeni kullanım alanı olan buruna... Pek çok hastam, burun estetiğinden sonra kemikler biraz fazla alınıp çukurlaşma olduğunda, güldükleri zaman burun kenarlarında bunny line denen çizgiler oluştuğunu söylüyor. Bu, yaşlı bir ifade veriyor. Botoksla onları yok ediyoruz. Burna uygulanan botoksun birinci amacı bu. İkinci olarak, burnunun ön kısmı düşük olan kişilerin burnunu yukarı kaldırmak hoş ifade veriyor. Botoksu, gülerken de güzel bir ifadeleri olsun diye, özellikle burun kanatları geniş kişilerde, burun altı deliklerindeki kaslara yapıyoruz. Ayrıca burun ucuna da yapıyoruz; bu, burnun hafifçe kalkmasını sağlıyor. Hafif kemerli burnu olan kişilerdeyse, iki kaş arasındaki bölgeye dolgu maddesi yerleştirilip burun ucuna botoks uygulanarak estetik ameliyatsız düzgün bir burna sahip olmalarını sağlıyoruz diyor burna botoks uygulaması yapan Dr.Şener'e Kemerli burundan bahsedince hemen aklıma Karadenizli vatandaşlarımız geliyor! Onun için Ceyda Hanımdan kemerli burunla tam olarak neyi kastettiğini açıklamasını rica ediyorum...

Haberin Devamı
Tabii ki burada Karadenizlilerden bahsetmiyorum. Bir yere kadar medikal estetikle müdahale eder, sonrasını operasyona göndeririz diyor. Çok hafif deformasyonu olan kişilere önerdiğimiz bir yöntem bu. Bunlara fast estetikde deniyor. Yani örneğin bir düğün ya da önemli buluşma öncesi ya da resim çektirmeden önce düzgün bir yüze sahip olmak için öneriyoruz. 6 ay ile 1 yıl geçerlilik süresi var. Devamlılık gerektiriyor.

DR. Ceyda Şener TEL: 0 212 279 75 75.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar