16.12.2020 - 12:41 | Son Güncellenme:
Türkiye’de doğal ortamda dere kıyılarında ve taşlık ve çayır gibi alanlarda doğal olarak yetişen bir dikenli ağaç türünün meyvesine alıç meyvesi denilmektedir. Küçük küçük elma şeklinde sarı ve kırmızıya dönük renklerde olan alıç meyvesi birçok hastalıkta şifa olarak kullanılmaktadır.
Alıç Meyvesinin Faydaları Nelerdir?
Alıç meyvesi birçok hastalığa şifa kaynağı bir doğal meyvedir. Alıç meyvesinin faydaları şunlardır;
Alıç meyvesi kalp rahatsızlıklarının birçoğuna iyi geldiği gibi kalp kasının sağlığına da faydalı olmaktadır.
Alıç meyvesi kan basıncını dengelemektedir. Damar sertliği ve damar bozukluklarını dengelemektedir. Mide rahatsızlıklarında faydalı olmaktadır. Bağırsak sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır.
Alıç Meyvesinin Sirkesi Ve Çayı Neye İyi Gelmektedir?
Alıç meyvesinin sirkesi sağlığa iyi geldiği gibi sağlığı koruyucu etki de göstermektedir. Alıç meyvesi sirkesi diyabet rahatsızlıklarında dengelemek için ve yüksek kan şekerini düşürmek için kullanılmaktadır. Alıç sirkesi üzüm sirkesi gibi kullanılmamaktadır. Alıç sirkesi doz olarak az miktarlarda kullanılır. Alıç sirkesi diyabet gibi rahatsızlıklarda bir çay kaşığı suya katılmak suretiyle içilmelidir. Su ile karıştırılması mide ve bağırsak florasını da korumaktadır.
Alıç meyvesinin çayı ise kalp sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır. Alıç meyvesinin sadece meyvesinden değil aynı zamanda yapraklarından da çayı yapılmaktadır. Alıç meyvesinin çayı damar sağlığını korumaktadır. Alıç meyvesi çayı bağışıklığın korunmasını sağladığı gibi c vitamini içermesi sayesinde hastalanmayı engellemektedir.
Alıç Meyvesinin Sirkesi Nasıl Yapılır?
Alıç meyvesi sirkesi yapımında alıç meyveleri yıkanarak doğal sirke içine konulur ve karanlık, soğuk bir yerde beklemeye alınmalıdır. Alıç sirkesi yapımında uzun zaman beklenmesi gerekmektedir.
Alıç Meyvesinin Çayı Nasıl Yapılır?
Alıç meyvesi kaynatmak suretiyle çayı yapılmaktadır. Alıç meyveleri bulunmadığında yapraklarının da kaynatılması ile çayı yapılmaktadır. Alıç meyvesinin çayı soğuk algınlığında da kullanılmaktadır.