01.04.2021 - 17:39 | Son Güncellenme:
Organizmaların bağışıklık sisteminin incelenmesi ile ilgilenen immünoloji, tıp ve biyolojik bilimlerin çok önemli bir dalıdır. İmmünoloji, insanların bağışıklık sisteminin hastalıklı ve sağlıklı olduğu durumlardaki fizyolojik değişikliklerini inceler. Bu bilim dalı, bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavi edilmesini sağlar.
Alerji Uzmanı Hangi Hastalıklara Bakar?
Alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, iltihap ve tahrişe neden olur. Her alerji tipinde farklı belirtiler ortaya çıkabilir. Alerji olmamak için alerjiye neden olan maddelerden korunmak ve uzak durmak gerekir. İlaç ve aşı yöntemleri, bu sorunu ortadan kaldırabilir. Alerji uzmanı ise, alerjiden doğan hastalıkların teşhis ve tedavisini yapan hekimdir. Alerji uzmanı, astım, ilaç alerjileri, kuru öksürük, besin alerjisi, böcek alerjisi, anaflaksi, mesleksel alerjiler, alerjik nezle, çimen alerjisi gibi hastalıklara bakan uzman hekimdir.
İmmünoloji Bölüm Hangi Hastalıkların Tedavisini Yapar?
İmmünoloji bölümü, bağışıklık bilimi olarak da bilinir. İmmünoloji, bağışıklık sisteminin incelenmesi ile ilgilenen tıp ve biyolojik bilimler için çok önemli bir bilim dalıdır. Bağışıklık sistemi, insanları pek çok hastalıklardan korur.
Bağışıklık sisteminde önemli kusurlar olduğu zaman bağışıklık sisteminin hücre ve dokularını korumak yerine zarar vereceği tepkiler oluşturmak zorunda kaldığı zaman pek çok hastalık ortaya çıkabilir.
İmmünoloji bölümü, şu hastalıkların tedavisi ile ilgilenir;
Astım
Alerjik rinit
Kronik öksürük
Besin alerjisi
İlaç alerjisi
Lateks alerji
Alerjik deri hastalıkları
Anaflaksi
Çimen alerjisi
Eklem iltihabı
Böcek alerjisi
Ürtiker
İmmünolog Ne Demek?
İmmünoloji, vücut zararlı mikroorganizmalara karşı koruyan bağışıklık sistemi ile ilgilenen bilim dalıdır. Bu bilimde görev yapan tıp insanlarına ise immünolg ismi verilir. İmmünologlara aynı zamanda immünoloji uzmanı da deniyor. Bağışıklık sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisi ile yakından ilgilenen bu bilim insanları, pek çok insanın hastalığına çözüm buluyor.