18.08.2021 - 15:06 | Son Güncellenme:
Agave şurubu, Orta Amerika’da yer alan bitkiden adını almış bir tatlandırıcıdır. Agave şurubu günümüzde henüz yeni keşfedilmeye başlanmış olsa da Meksika’da yüzyıllar öncesinden beri kesintisiz olarak kullanılan bir şuruptur.
Agave Şurubu Nedir, Ne İşe Yarar?
Agave şurubu genel olarak Agave Tequilana bitkilerinden, yaprakları yetiştirilerek elde edilen bir şuruptur. Bitkilerin yaklaşık 4 yıl kadar yetiştirilmesi sonrasında elde edilmeye başlanmaktadır. Agave şurubu günümüzde bitkisel kaynaklı üretim nedeni ile kullanılmakta ve aynı zamanda günlük sofralarımızda bal niyetine tüketilebilen doğal tatlandırıcıdır.
Agave şurubunun sağlığımız için pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlar arasında kan şekerini dengelemesi ve göbek bölgelerindeki yağlanmaların oluşmamasını sağlar. Bu nedenle kilo vermek amaçlı da kullanılabilmektedir. Son olarak agave şurubu şeker veya bal gibi yiyeceklere alternatif olarak kullanılabilir, doğal tatlandırıcı görevini üstlenir.
Agave Şurubu Nasıl Kullanılır?
Agave şurubu normal şekerden biraz daha tatlıdır. Şeker ya da bal yerine kullanılabilmektedir. Özel olarak hazırlanan krep, kızarmış ekmek veya farklı gıdalara eklenerek sorunsuz olarak kullanılabilmektedir. Aynı zamanda çay veya kahveler ile birlikte gönül rahatlığı ile kullanmak mümkündür.