Püf NoktasıAçlık Otunun Faydaları Nelerdir? Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Açlık Otunun Faydaları Nelerdir? Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır?

05.09.2020 - 17:02 | Son Güncellenme:

Hem lezzeti hem de sağlık açısından çok önemli bir doğal kaynak olarak açlık otu öne çıkmaktadır. Birçok farklı kullanım şekli ile beraber hastalıklara iyi gelmesi üzerinden bu otu değerlendirebilirsiniz. Peki, Açlık otunun faydaları nelerdir? Açlık otu (deve gözü) çayı nasıl hazırlanır? Açlık otu ne işe yarar? Açlık otu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte detaylar.

Açlık Otunun Faydaları Nelerdir Açlık Otu Çayı Nasıl Hazırlanır

Türkiye ile beraber dünyanın birçok farklı bölgesinde kullanılan özellikle sunduğu kaynakları üzerinden bir adım öne çıkmaktadır. Farklı bir kökene ve bölgeye sahip olan doğal bitki kaynağı olarak Açlık otu kendiliğinden yetişen bitki türleri içerisinde gelmektedir.

Açlık Otu Nedir?

Kökeni aslen Afrika'ya uzanan Açlık otu ülkemizde erkek sinameki ya da deve gözü şeklinde bilinmektedir. Özellikle tarihte yüzyıllar boyunca sunduğu faydaları nedeniyle birçok farklı bölgede oldukça fazla kullanılmış durumda. Sinameki bitkisini benzemesi ile beraber Açlık otu bu yüzden erkek sinameki olarak bilinmektedir. Son zamanlarda oldukça fazla ilgi gören Açlık otu, adından da anlaşılacağı üzere özellikle zayıflama konusunda büyük öneme sahiptir. Dünya çapında Ayrıca, ‘doğal musil’ şeklinde de bilinir.

Açlık Otu Nerelerde Kullanılır?

Açlık otu amaca bağlı olarak birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Özellikle sunduğu faydalar ile beraber öne çıkan açlık otu, dünyanın en önemli doğadaki kaynakları içerisinde gelmektedir.

- Doğal müshil etkisi ile beraber kabızlık sorununa çare sunar.
- Vücudun yağ yakımı için oldukça etkilidir.
- Tokluk hissi yaratır ve fazladan yemek yeme durumun ortadan kaldırır.
- Ölçülü bir şekilde kullanıldığı zaman sindirim sistemi için iyi gelir.
- Özellikle hazımsızlık ve gaz sancıları için birebir çare üretir.
- Metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede düzenli olarak kilo verme imkanı sağlar.
- Ayrıca tansiyon üzerinde oldukça önemli bir potansiyel teşkil etmektedir.

Bu ve benzeri birçok etkisi ile beraber açlık otu günümüzde dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de oldukça fazla tercih ediliyor.

Açlık Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Özellikle açlık otu çayı ile beraber çok lezzetli ve kolay bir tüketim imkanı sağlamaktadır. Bunun için belli başlı bazı basit malzemeleri temin etmek yeterlidir.

- Bir su bardağı içme suyu
- 10 adet Açlık otu

Suyu düzgün bir şekilde kaynattıktan sonra bir bardak suyun içerisine suyu aktarın. Daha sonra elinizde bulunan açlık otlarını bu bardağın içine atın. 5-6 dakika bekledikten sonra keyifle bu özel açlık otu çayını tüketebilirsiniz. Ancak burada unutulmaması gereken mutlaka belli bir süre sıcak suyun ılık hale gelmesine izin vermeniz önemlidir. Daha sonra afiyetle tüketebilir ve açlık otunun faydalarını en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz.

Açlık Otu Zayıflatır mı?

En çok merak edilen konular arasında açlık otunun zayıflatma özelliği olup olmadığıdır. Özellikle doğrudan açlık otunun zayıflamak için birebir olanak tanıdığını dile getirmek mümkün. İçeriğindeki özel mineral ve katkılar ile beraber doğrudan kilo verdirici bir etki yaratmaktadır. Metabolizmayı hızlandırırken aynı zamanda yağ yakımında önemli bir olanak tanımaktadır. Ayrıca doğal musil etkisi ile beraber kabızlığa iyi gelirken kilo verme konusunda artı bir olanak sağlar. Dengeli ve düzenli tüketildiği zaman sağlıklı bir şekilde kilo vererek ideal kiloya ulaşma şansı elde edilebilir.

Açlık Otunun Yan Etkileri Var mı?

Eğer dengeli ve sağlıklı şekilde tüketim gerçekleştirilir ise açlık otunun herhangi bir yan etkisi bulunmaz. Fakat aşırı ve düzensiz kullanım ile beraber tansiyonda bazı durumlar yaratabilir. Aynı zamanda çok tüketim ile beraber mide ve sindirim gibi kısımlarda sorunlar yaratabilir. Ancak aksine dengeli kullanıldığı zaman hem sindirime yardımcı olur hem de kilo vermede sağlıklı bir olanak tanır.

 

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar