SağlıkAcı Turşu Biberin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Acı Turşu Yemek Zayıflatır Mı, Neye İyi Gelir?

Acı Turşu Biberin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Acı Turşu Yemek Zayıflatır Mı, Neye İyi Gelir?

09.12.2020 - 12:56 | Son Güncellenme:

Turşu, farklı içerikleriyle özellikle kış mevsiminde sofraları süsleyen bir besin kaynağıdır. Hem tatlı hem de acı biberden yapılan turşuların vücuda sayısız yararları vardır. Peki, acı turşu yemek neye iyi gelir? Acı turşu hangi hastalıklara iyi gelir? Sizler için acı turşu yemek hakkında tüm merak edilenleri derledik.

Acı Turşu Biberin Faydaları Ve Zararları Nelerdir Acı Turşu Yemek Zayıflatır Mı, Neye İyi Gelir

Kışın yemeklerin yanına meze olarak konan acı turşu; salatalık, biber, lahana, sarımsak ve buna benzer diğer yiyecekler kullanılarak hazırlanabilir. Ağızda yanmaya benzer bir tat bırakan bu turşunun yararlarıysa saymakla bitmez.

Haberin Devamı

Acı Turşu Biberin Faydaları Nelerdir?

Antioksidan bakımından zengindir, dolayısıyla vücudun tüm toksinlerden arınmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk sebebiyle hasta olma riskini azaltır.

Ülsere sebep olan bakterilerin midede gelişmesini engeller.

Flavonoid içerdiği için Alzhemier gibi hastalıklara yakalanmanın önüne geçer.

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar.

Yağ yakımını artırarak kilo vermeye yardımcı olur.

Hazımsızlık ve kabızlık gibi problemlerin hafifletilmesini sağlar.

İçerisinde günlük ihtiyacı karşılayabilecek vitamin ve mineral gruplarını barındırır.

Ağızda oluşan aft tarzı yaraların iyileşmesine destek olur

Kandaki insülin dengesizliğini ortadan kaldırır.

Acı Turşu Yemek Zayıflatır mı?

Haberin Devamı

Acı turşu yemek kişinin metabolizmasını hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra öğünlerde tüketilen turşu, kişide daha hızlı tokluk hissedilmesine yardımcı olur. Bu iki sebepten dolayı acı turşu yemenin zayıflama yönünde olumlu bir etki bıraktığı kabul edilir.

Acı Turşunun Zararları Nelerdir?

Acı turşu içerisinde bu tadı alabilmek için genellikle acı biberlere yer verilir. Acı biber, her bakımdan vücuda faydalı bir besin kaynağıdır. Ancak bazı durumlarda ufak zararları da olabilir. Bu bağlamda, acı turşu tüketiminde aşırıya kaçmak mide hastalığı olanlar açısından zararlı olabilmektedir. Bunun yanı sıra bağırsak rahatsızlığı bulunan kişilerin de acı turşu tüketmesi pek tavsiye edilmez.

Acı turşu tüketiminden rahatsız olmamak için tüketim miktarında kontrollü ilerlemek gerekir. Buna göre, ana ve ara öğünlerde bir iki tutam turşu yenilmesi tavsiye edilir. Çünkü acının fazla tüketimi sağlıklı bireyleri de bir müddet sonra rahatsız edebilmektedir.

Acı Turşu Hangi Rahatsızlıklara İyi Gelir?

Acı turşu tüketiminin vücutta oluşma riskini düşürdüğü bazı hastalıklar vardır. Bu hastalıkların başında; erken bunama, Alzhemier ve mide ülseri yer almaktadır. Bunun dışında acı turşunun bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici bir etkisi olduğu kabul edilir. Dolayısıyla acı turşu yemek kış aylarında artan grip ve soğuk algınlığı için de koruyucu bir rol üstlenmektedir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar