Sağlık9 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 9 Aylık Bebek Gelişiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

9 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 9 Aylık Bebek Gelişiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

13.03.2021 - 10:30 | Son Güncellenme:

Bebekler doğdukları günden itibaren hızlı bir şekilde büyüme gösterirler. Bu büyümelerin kontrolleri aylık olarak yapılır ve gelişiminde herhangi bir problem olduğu olmadığı kontrol edilir. Yazımızda 9 aylık bebek gelişimi nasıl olur? 9 aylık bebek gelişiminde nelere dikkat edilmeli? İşte, tüm detaylar...

9 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur 9 Aylık Bebek Gelişiminde Nelere Dikkat Edilmeli

 9 aylık olan bebekler artık yavaş yavaş çeşitli kelimeleri söylemeye başlayacaklardır. Bunun yanında kasları da daha gelişmiş olduğu için artık emeklemeden yürümeye geçmeye de başlayabilir. 

Haberin Devamı

 9 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur?

 9 aylık olan bebekler bu dönemde artık ilk bebeklik dönemlerini geride bırakmışlardır. Konuşma ve yürüme gibi aktiviteleri gerçekleştirmeye yavaş yavaş başlayabilirler. Bunun yanında insanlarla çok daha iyi bir şekilde iletişim kurmaktadırlar. Bu dönemdeki bebekler oldukça meraklı ve girişken bir kişiliğe sahiptir.

 Çevrelerinde olup bitenlere oldukça meraklıdırlar. Bu sebeple de sürekli araştırma içerisinde olmaktadırlar. Bu dönemdeki tüm bebekler emekleme konusunda profesyonel olurlar. Hatta bazı bebekler emeklerken ellerinde oyuncak dahi taşıyabilir. Bebek bu dönemde çok hareketli olacağından sürekli göz önünde bulundurulmalı ve hareketlerine dikkat edilmelidir.

Haberin Devamı

 Bebekler 9 aylık oldukları zaman oturma eylemini kendi başlarına yapabilirler. Bunun yanında otururken başka yönlere doğru da dönebilirler. Aynı zamanda bir yere tutunarak yürümeye de çalışacaktır.

 9 Aylık Bebek Gelişiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

 Bu dönemde bebek katı gıdalara başlamış olsa da mümkünse anne sütü almaya devam etmelidir. Bebeğin günde hiç olmazsa yarım litre anne sütü alması gelişimini olumlu yönde etkileyecektir. Fakat bu dönemde emzirme çok daha kısa süren bir durum halini alır.

 Fakat yalnızca anne sütü bebek için yeterince besleyici olmaz. Bununla beraber mutlaka katı gıdalara devam edilmesi gerekmektedir. Eğer bebeğinizin ileriki dönemlerde yemek seçmesinin önüne geçmek istiyorsanız bu dönemde çeşitli besinlerin tadına bakmasına izin vermeniz gerekmektedir. 

 9 Aylık Bebek Gelişimi İle İlgili Genel Bilgiler

  • Bu dönemde çocuklarınıza kitap okuduğunuz zaman okuduklarınızı dinleme eğiliminde olacaktır. 
  • Emekleme oldukça profesyoneldir. Bir yerlere tutunarak yürümeye çalışabilir.
  • Bu dönemde bazı kelimeleri artık anlamaya başlayacak ve tepkiler verecektir.
  • Heceleyerek konuşma çalışmaları yapacak ve bazı kelimeleri rahatlıkla söyleyecektir.
  • Sofraya oturarak diğer aile bireyleri ile birlikte yemek yiyebilir. Çoğu katı gıdayı dişleri ile ısırabilir.
  • Tanımadığı farklı insanlar bu dönemde bebeğinizin ağlamasına sebep olabilir. Annesinden ayrı kaldığında ağlayarak tepkisini gösterebilir. Sevindiğinde ellerini çırparak tepki verebilir.
  • Farklı şekillerin takılıp çıkarma ile oynandığı oyuncaklar bebeğinizin ilgisini çekecektir. Bu tarz oyuncaklar ile uzun süreler oynayabilir.
  • Bu dönemde bebekler ile beraber yolculuk yapmak daha zor bir hal alacaktır.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama

Sağlığınızı kontrol altında tutmak için Vücut Kitle İndeksi (VKİ) hesaplama aracını deneyin!

VKİ HESAPLA
Yazarlar