15.01.2018 - 11:00 | Son Güncellenme:
Uyumadan önce yemek yemeyin
Uyumadan önceki 2-3 saat içerisinde ağır yemekler yenmemeli ve içki içilmemelidir. Yatmadan önce yenen yemekler boğaz kaslarınızın daha fazla gevşemesine sebep olur ve bu durum gece boyu horlamanıza sebep olabilir.
Fazla kilolarınızdan kurtulun
Yapılan çalışmalar fazla kilosu olan insanların daha fazla horlama problemi yaşadığını ispatlamış durumdadır. Eğer horlama probleminden kurtulmak istiyorsanız fazlalıklarınızdan kurtulmak için bir profesyonelden yardım alın ve sağlıklı bir yaşam biçimini geçiş yapın.
Yatış pozisyonunuzu değiştirin
Horlama problemlerinizin çözümü çok basit olabilir. Yatış pozisyonunuzu değiştirerek horlamadan kurtulabileceğinizi biliyor muydunuz? Düz bir şekilde yatarken dil geri düştüğü için hava yolları üzerine baskı uygular. Bu da horlamanıza yol açan sebeplerden olabilir. Yüzüstü veya yan yatarak uyumayı deneyebilirsiniz.
Odanızı nemli tutun
Özellikle kış aylarında, ısıtıcılar yüzünden uyuduğunuz odanın havası kuruyabilir. Kuru hava burun geçitlerini tıkayarak horlamaya yol açabilir. Yatmadan önce pencereleri açarak odanızın havasını tazeleyebilirsiniz ya da hava nemlendirici cihazları tercih edebilirsiniz.
Yastığınızı değiştirin
Horlama probleminiz yastığınızdan kaynaklanıyor olabilir. Başınızı yüksekte tutacak ve horlamanızı önleyecek bir horlama yastığı kullanarak horlama problemlerinizden kurtulmayı deneyebilirsiniz.
Sigarayı bırakın
Horlama problemlerinin ana sebebi yetersiz solunum olabilir. Sigara, solunum ve nefes alışverişinizi olumsuz etkiler. Sigarayı bırakarak ya da azaltma yoluna giderek horlamanızın azaldığını fark edebilirsiniz.
Tenis topu tedavisi
Tenis topu horlama problemlerinin çözümü için en çok bilinen yöntemlerden biridir. Horlama durumu sırtüstü yattığınızda ortaya çıkıyorsa, sırtınıza bağlayacağınız bir adet tenis topuyla çözüm bulabilirsiniz. Sırtınızda bulunan tenis topu uyku sırasında sırtüstü döndüğünüz zaman sizi rahatsız ederek yan yatmanızı sağlayacaktır.