10.03.2016 - 15:58 | Son Güncellenme:
Esteworld, devrim yaratan Robotik Saç Cerrahisi sistemini Türkiye’ye getirdi. Şu anda sadece ABD, Japonya ve İngiltere’de 30-40 bin dolara uygulanan sistemi Türkiye’de üçte bir fiyatına yapacak olan Esteworld Sağlık Grubu, bu yıl yurtdışından 15 bin kişiye saç ekimi hizmeti vermeyi hedefliyor.
Erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan saç kaybı, günümüzde birçok yöntemle giderilebiliyor. En gözde yöntemlerin başını ise saç nakli çekiyor. Türkiye’de saç nakli konusunda lider olan ve 30 ülkede temsilcilik ofisi bulunan Esteworld Sağlık Grubu, saç naklinde Robotik Saç Cerrahisi teknolojisini ABD, Japonya ve İngiltere’den sonra Türkiye’ye getirdi.
2 milyon liralık ‘Saç Robotu’ saç naklinde adeta devrim yapıyor. Tamamen hijyen ve robot tarafından yapılan transferle doğal saçlara kavuşmak mümkün.
500 milyon dolarlık pazar
Esteworld Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tuncer, dünyada saç ekiminde ilk 2 Sağlık Grubundan biri olduklarını belirterek, “30 ülkede ofisimiz var. Geçen yıl 10 binden fazla hastaya hizmet verdik. İnovatif teknolojilerle sektörde liderliğimizi sürdürüyoruz. 200 milyon dolarlık Ar-Ge çalışmasının sonucu olan Robotik Saç Cerrahisi teknolojisi, sektörde bir devrim ve biz pazarı büyütecek teknolojilere yatırım yapıyoruz. Robotik sistemin de katkısıyla 2016 yılında 15 bin hastaya hizmet vermeyi hedefliyoruz” dedi.
Tuncer, en fazla yabancı hastanın Avrupa ve Körfez ülkelerinden geldiğini sözlerine ekledi. Dünyada sağlık turizminin 50 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını, Türkiye’nin bu pazardan sadece 500 milyon dolarlık bir pay aldığını da kaydeden Tuncer, hedeflerinin pazarı büyütmek olduğunu vurguladı.
Esteworld Yönetim Kurulu Eş Başkanı Dr. Servet Terziler de İstanbul’da günde ortalamam 1.000 saç ekimi yapıldığını hatırlatarak, “Türkiye’yi dünyada saç ekiminde dünya markası haline getiren bir sağlık grubuyuz. Dünyada bu alanda ilk iki Sağlık Grubundan biriyiz. Yatırım yapmaya ve bu alanda yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Nasıl yapılıyor?
Peki devrim olarak nitelendirilen bu transfer nasıl yapılıyor? Robot tarafından toplanacak foliküler birimlerin bulunduğu alan işaretleniyor. Saç transferi robotunun foliküler birimleri tanıması, takip etmesi ve kayıp olmadan alınması için donör alandaki saçlar 1 mm olacak şekilde kısaltılıyor. Donör alana anestezi uygulanıyor. Robotun saç foliküllerine zarar vermeden kayıpsız şekilde alınmasını sağlamak için gergi aparatı alınacak bölgeye sabitleniyor. Bu şekilde robot hassas şekilde çalışmaya başlıyor.
Otomasyon sistemi tarafından kontrol edilen 4 parametre bulunuyor. Ekran operatörü alınacak folikülün derinliğini beliriyor, robot ise operatöre bağlı çalışıyor. CD parametresi iç derinliği temsil ediyor. Delgi punch saç derisinin ne kadar derinliğe inilmesi gerektiğini otomatik belirliyor.
Operatör ekranı kişinin cilt yapısını belirleyerek saç köklerinin alınacağı alanda ne kadar derinliğe inmesi gerektiğini cihaza belirtiyor. Robot da otomatik olarak bu işlemi yapıyor.
Son parametre kesme açısı. Donör bölgedeki saçların çıkış yönüne göre açılarının ortalaması alınıyor ve hesaplanıyor. Robot kendisini otomatik olarak bu açıya göre ayarlar, operatör isterse bu açıyı küçük adımlarla artırabilir ya da azaltabilir. Operatör, Saç Robotuna komutlar veren Plastik Cerrahi Uzmanı Dr Emirali Hamiloğlu’dur.
Doğal görünüm sağlıyor
Robotik kollar donör alandaki saç köküne her açıdan görüntüleme sağlıyor. Robotik görüntüleme sistemi saniyede 50 kez güncelleniyor. Robot, özel büyüteci sayesinde foliküler birimde 10.000 kat büyüme sağlayarak hata payını ortadan kaldırıyor.
Operasyon sonrası donör alanda doğal görünüm sağlanması, robot algoritmaları sonucunda gerçekleşiyor. Saçların çıkma yönleri tamamen robota bağlı, hata payı minimum oluyor ve tamamen doğal görünüyor. Bir seansta, alınabilecek sağlıklı olan tüm saç kökleri alınıp ekilebiliyor. İkinci seans ertesi gün yapılabiliyor. Süreç tamamlandığında saç istenildiği şekle sokulabiliyor.