PazarTerminatör mü Rocky Balboa mı?

Terminatör mü Rocky Balboa mı?

12.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kaçış Planı” Hollywood’un aksiyon yıldızları Arnold Schwarzenegger ve Sylvester Stallone’u “Cehennem Melekleri”nden sonra tekrar bir araya getiriyor

Terminatör mü Rocky Balboa mı

Arnold Schwarzenegger

Terminatör mü Rocky Balboa mı

Haberin Devamı

* Avusturya kökenli Amerikalı, 67 yaşında, 1.88 metre boyunda.
* 15 yaşındayken vücut geliştirmeci olarak kariyerine başladı. 20 yaşında Mr. Universe seçildi. Sinemaya 1970’te “Hercules in New York” filminde Herkül rolüyle adım attı. Bu filmde Hollywood için fazla uzun olan soyadı yerine Strong soyadını kullandı.
* Kariyerinin başlarında garip aksanı ve vücudu yüzünden çok eleştirildi. Hatta ilk filmindeki ağır
aksanı nedeniyle seslendirmesini başkası yaptı.
* 1976’da “Stay Hungry” ile En İyi Yeni Erkek Oyuncu dalında Altın Küre kazandı. Büyük çıkışını
1982 yılında “Barbar Conan” filminde Conan rolüyle yakaladı. Filmdeki oyunculuğu ve filmin içerdiği
şiddet öğeleri kötü eleştiriler alsa da Barbar Conan Schwarzenegger’in dünya çapında tanınmasını sağladı.
* Arnold’u Arnold yapan “Terminator” serisinin ilk filmini 1984 yılında çekti.
* “İkizler” (1988), “Anaokulu Polisi” (1990) ve “Ufaklık” (1994) gibi çizgisinin dışına çıktığı filmlere imza attı. “Ufaklık”ta hamile Arnie olarak akıllara kazındı.
* Aktör kimliği dışında başarısı tartışılır bir politika kariyeri var. 2003-2011 yılları arasında iki dönem boyunca Kaliforniya valisi olarak görev yaptı. Çoğu Hollywood starının aksine o bir Cumhuriyetçiydi ve kariyeri boyunca bunu saklamadı. Valiliği süresince sık sık dönemin başkanı George Bush’la bir araya geldi.
* 1986 yılında televizyon yıldızı ve aynı zamanda John F. Kennedy'nin yeğeni olan Maria Shriver ile evlendi. 25 yıl sonra sona eren bu evlilikten iki oğlu, iki kızı oldu.
Üç yıl önce daha önce evlerinde hizmetçi olarak çalışan kadından bir çocuğu olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sylvester Stallone

* Amerikalı, 68 yaşında, 1.77 metre boyunda.

Terminatör mü Rocky Balboa mı

* Kariyerine 1970 yılında “The Party at Kitty and Stud’s” isimli bir soft porno filmiyle başladı. Daha sonra kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldığını ve günlerce sokakta yaşadığını, para kazanmak için bu filmde oynamak zorunda kaldığını söyledi.
* 1974’e kadar bir Woody Allen filmi de dahil
birkaç filmde küçük rolleri vardı. İlk afişine çıkabildiği 1974 yılında “The Lord’s of Flatbush” oldu.
* Büyük çıkışını 1976’da “Rocky” ile yaptı. Senaryosunu da yazdığı filmin başrolünü oynaması konusundaki ısrarcılığı çok işine yaradı. Bu filmle hem senaryo hem oyuncu dalında Oscar’a aday olan nadir oyunculardan oldu. 77’de “Rocky” ile Oscar’a oyuncu dalında aday oldu ama ödülü alamadı. Ancak film üç dalda Oscar aldı.
* “Rocky” serisi gibi kendisiyle özdeşleşen Rambo karakterinin ilk filmini 1982’de çekti.
* “Oscar” (1991) ve “Dur Yoksa Annem Ateş Edecek” (1992) filmlerini saymazsak “aksiyon filmleri” kariyerinin dışına çıktığına pek şahit olmadık.
* Aktör kimliği dışında senaryo yazarı ve yönetmen olarak başarılı bir kariyeri olduğunu söylemek mümkün. Kendisine dünya çapında ün kazandıran “Rocky” filmerinin senaristi, “Rambo” serisinin senaristlerinden biri. “Rocky” serisinin bir kısmının da yönetmenidir. Scwarzenegger ile birlikte yer aldığı “Expandables” serisinin de senaristlerinden biri.
* Üç kez evlendi. İlk evliğinden iki oğlu oldu. Oğullarından birine otizm teşhisi konuldu. İkinci evliliğini bir modelle yaptı. Üçüncü evliliğinde ise eşi yine bir modeldi ve çiftin üç kızı oldu. İlk evliğinden olan aktör oğlu Sage Stallone iki yıl önce damar tıkanıklığına bağlı kalp krizinden öldü.