PazarMeriç üzerinde keyifli sohbet

Meriç üzerinde keyifli sohbet

08.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bulgaristan sınırlarında doğup, Yunanistan sınırımızın bir kısmını oluşturan, ardından Ege Denizi’nin sularıyla buluşan Meriç Nehri, Edirne’nin görülmesi gereken doğal güzelliklerinden...

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Bulgaristan sınırlarında doğup, Yunanistan sınırımızın bir kısmını oluşturan, ardından Ege Denizi’nin sularıyla buluşan Meriç Nehri, Edirne’nin görülmesi gereken doğal güzelliklerinden... Meriç Nehri’nin akışına yaklaşık 2 asırdır şahit olan Mecidiye Köprüsü ise buraya ayrı bir güzellik katıyor. Bu iki arkadaş da yazdan kalan son günlerin tadını çıkarıyor.

Haberin Devamı

Masum ve duru

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Hz. Muhammed’in torunu Hz. Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1378’inci yıldönümünde Halkalı’da on binler toplandı. Ağıt ve mersiyeler okuyanların arasında bulunan bu küçük kız çocuğu ise duru ve masum bakışlarıyla Ünal Çam’ın objektifine yansıdı.

Pembenin uyumu

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Tarihi İzmir Saat Kulesi’nin altında kimselere aldırmadan eline aldığı melodikasıyla dolaşıyor küçük kız. Pembe melodikasıyla ayakkabılarının uyumuna diyecek laf yok... Tek tek notalara basarak güvercinlerin arasında geziniyor. Sanki güvercinler müziğin sesine kulak verip arkasından geliyor küçük kızın.

Uros kadınlarının neşeli ezgileri

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Güney Amerika’nın en büyük gölü Titicaca Gölü deniz seviyesinden 3 bin 800 metre yükseklikte. Peru ve Bolivya sınırları içinde yer alan bu koca gölde birçok ada var. Ama en ünlüsü bu sazdan yapılmış irili ufaklı yüzen Uros Adaları. Adanın en yaşlısı Aymara Kızılderililerinden 98 yaşındaki Julia. Hayatı boyunca adadan dışarıya hiç çıkmamış.

Haberin Devamı

Sinirli kedi!

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Göztepe 60. Yıl Parkı’nın müdavimleri kediler parka gezmeye ve spor yapmaya gelenlerin ilgi odağı. Kediler parka ziyarete gelenlerden yiyecek kapabilmek ve onların dikkatini çekmek için her türlü hünerlerini sergiliyor. Objektife sinirli bakışları takılan bu kedi ise adeta çizgi roman kahramanı Kötü Kedi Şerafettin’i andırıyor.

Tarihe yolculuk

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Birinci Dünya Savaşı sırasında işgal edilen İstanbul, 6 Ekim 1923’de işgalden kurtarıldı. 6 Ekim 1954’te yılında çekilen bu fotoğraf; Galata Köprüsü üzerinde resmigeçit yapan askerler, onları izleyen vatandaşlar ve köprünün her iki yanına demirlemiş vapurlar ile arkadaki İstanbul manzarasıyla bizi tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

Tatlı bir akşam telaşı

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Güneş batarken tatlı bir telaş başlar İstanbul’da. Üstelik akşam saatleri fotoğrafçıların en sevdiği ışığı verir. Bu karede de parlement mavisiyle birlikte İstanbul’un güzelliği de ortaya çıkıyor.

Omuz omuza

Meriç üzerinde  keyifli sohbet

Karadeniz’in cennet sahillerinden Kefgen olta balıkçılığı meraklılarının uğrak adreslerinden. Doğası, temiz havası ve balık çeşitliliğiyle dikkat çeken Kefgen’de gün ağır ağır batarken sırt sırta veren iki balıkçı denizden gelecek rızıklarını bekliyor.