13.05.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
İlk kurabiye dükkanını 10 yıl önce Kumbaracı Yokuşu'nda açmış Söğütoğlu: "Bu dükkan 12 metrekareydi. Tam bir kümese benziyordu. Evde annemle yaptığımız kurabiyeleri çevredeki kafelere satıyorduk." Üç ay önce yeni dükkana taşınmışlar. Burada kimini kendi bulduğu kiminin annesinin tariflerinden yola çıkarak hazırladığı 50 çeşit kurabiye yapıyorlar. Bunun yanında kendi elleriyle açtıkları kek, börek ve poğaça da var. Ama en çok zencefilli ve incirli kurabiye ile elmalı çörekler beğeniliyor.Söğütoğlu her kurabiyenin ayrı bir müşterisi olduğunu söylüyor. Fiyatları 50 YKR ile 25 YTL arasında değişiyor. İleride organik, diyet ve diyabetik kurabiyelerin de Küçük Kurabiye Dükkanı'nda bulanabileceğini belirtiyor. Rengarenk çiçeklerle süslü bahçesiyle ve çizgi filmden fırlamış dekoruyla Nispetiye Başa Sokak'ta açılan Küçük Kurabiye Dükkanı, Murat Söğütoğlu'nun yeni kurabiye evi. Söğütoğlu aslında bir ressam. Hollanda Kraliyet Sanat Akademisi mezunu. Ama küçük yaştan beri mutfakla yakından ilgili. Dükkan adını, Jack Nicholson'ın ilk filmlerinden "Küçük Korku Dükkanı"ndan almış. Küçük Kurabiye Dükkanı'nda köpeklere yönelik kurabiyeler de satılıyor. Çeşitler hiç de az değil. Peynirli, fıstık ezmeli, maydanozlu, havuçlu kurabiyelerin yanı sıra lolipop, kemik gibi değişik şekillerde köpek kurabiyesi bulmak mümkün. Kilosu 20 YTL'den satılıyor. Tabii bu fikri hayata geçirmesinde Dalmaçyalı cinsi köpeğinin rolü büyük. Söğütoğlu kurabiye dışında evinin 200 metrekarelik bahçesinde aromalı otlar ve meyve yetiştiriyor. Tarçın, anason ve limon kokulu fesleğenleri, ananas kokulu adaçayı ve kutsal Hint fesleğenleri var. Bunun dışında dünyanın farklı yerlerinden getirdiği frambuaz, lipaka, frenk üzümleri, pepino ve yaban mersini gibi meyveler yetiştiriyor. En son bahçesine siyah domates dikmiş. Tüm bu ot ve meyveleri kurabiyelerinde kullanıyor. Hayali ise Kazdağı'nda organik bir çiflik kurmak ve ürettiklerini burada satmak. Bahçesinde aromalı ot ve meyve yetiştiriyor Malzemeler: 6 elma, 250 gr. böğürtlen ve frambuaz, 150 gr. un, 80 gr. soğuk tereyağı, 80 gr. toz şeker.Yapılışı: Tereyağını küp küp doğrayıp ekmek kırıntısı kıvamına gelene kadar şeker ve unla karıştırın. Elmaları küp küp doğrayıp borcama dizin. Frambuaz ve böğürtleni de ekleyin. 4-5 kaşık toz şeker ilave edip hazırladığınız hamur karışımının üzerine dökün. 45 dakika boyunca 180 derecede pişirin. Üzerine dondurma ilave edip afiyetle yiyin. Meyveli kurabiye tarifi