PazarEtiler artık Lemon tadında

Etiler artık Lemon tadında

01.12.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lemonda eğlenceden çok yemeklerin lezzetine önem veriliyor. Füzyon mutfağına sahip olan mekan özellikle brunchta iddialı

Etiler artık Lemon tadında

MEKAN Kafede otel yemekleriLemonun temel özelliği dünya mutfağının örneklerinin bir kafede büyük porsiyonlar halinde müşterilere sunulmas. Biçaço ve ekibinin üzerinde önemle durduğu bir nokta da brunchlar. Eyal Biçaço brunchı değişik bir şekilde verdiklerini söylüyor: "İstanbulda brunch bir ara çok popüler oldu. Her gidilen yerde alt alta, üst üste açık büfe görüyorduk. Biz biraz idealist davranarak bir otelin vereceği yemekleri kafede sunuyoruz. Açık büfe olarak değil, tabaklarla servis ediyoruz." Mekanın müşteri kitlesini genellikle 30 yaşın üstündekiler, aileler, bankacılar ve borsacılar oluşturuyor. Brunch da özellikle bu kitle için konulmuş. Ailelerin dışında da öğleleri Etilerin şık kadınları ve işadamları geliyor. Mekanda müzik olarak pazar günleri caz çalınıyor. Bunun için Biçaço "Caz çalıyoruz çünkü etraftaki ağaçlarla caz çok huzur veriyor. Sonraki saatlerde ortamın durumuna göre Latin, salsa ve chill-out çalıyoruz. Saat 21.00den sonra tempoyu biraz daha yükseltiyoruz. Biz burada geceye yönelik bir şey yapmayı düşünmüyoruz. Çünkü halkımız bazı şeyleri çok çabuk tüketiyor. Benim önem verdiğim tek şey yemeğim" diyor. Yaklaşık 50 kişilik mekan sabah 11.00den gece 23.00e kadar hizmet veriyor. Tel: (0212) 287 94 23 Yaklaşık bir buçuk ay önce Etilerde açılan Lemon, sahibi Eyal Biçaçonun deyimiyle "taze ve ferah" bir yer. Yazın Ortaköyde açtığı Simple adlı restoranını uygun bir kışlık mekan bulamadığı için kapatan Biçaço, Lemonın tek benzerinin New Yorktaki Lee Zoo restoran olduğunu söylüyor. Biçaço, Simpleı açma nedenini ve konseptini şöyle anlatıyor: "Ben çok gezen biri olduğum için bir mekandaki eksiklikleri görebiliyorum. Lemonu yaratırken insanlara sordum. Herkes kendini evinde hissedebileceği bir yer istiyordu. İnsanların gittikleri yerlerde ambiyans tamamen aynı. Çok homojen ve çok jenerik. Biz lokantacı olduğumuz için yüksek bir yemek ve servis bilgimiz var. Bunu da bir kafeye sığdırmaya, farklı bir ortamda, farklı yemeklerle sağlamaya çalıştık." "Kafe trendy bir yer olmamalı" Mekanın dekorasyonu pop-art tarzda. Dikkat çeken özelliklerinden biri de ortada yer alan at nalı şeklindeki masa. Bu masa istenirse rezerve ediliyor ama genelde normal oturma düzenine açık. Biçaço masanın ve mekanın dekorasyonunu şöyle anlatıyor: "Buranın yarısı inşa edilmişti. Diğer yarısını da biz yaptık. Tabaklara varana kadar kendimiz dizayn edip çizdirdik. Zaten bence bir lokanta şık olabilir ama bir kafe şık olmamalı. Çünkü kafe trendy değil, huzurlu vakit geçireceğiniz bir yer olmalıdır. Bu masayı buraya kurmak cüretkar bir davranış bence çünkü toplum olarak biz tanımadığımız birinin yanına oturmayız. Biz böyle yaparak insanları biraz daha sosyalleştirmek istedik." Hindistan, Pakistan ve Çin mutfağı... El Chinese tabağı çok güzel. Sıfır numara makarnalarla, üstüne de soya filizini ve mantarı ayrı ayrı soteleyip noodle gibi yapıyoruz. Sos ve köfte ile servis ediyoruz. Orijinal ve çok lezzetli bir yemek oluyor." "Mönümüzde füzyon mutfağını büyük porsiyonlara uyarlıyoruz. Füzyon mutfağı birkaç değişik mutfağın birleşmesiyle oluşur. Ama biz Türkler böyle yemekler yiyemiyoruz. Biz yemek yediğimiz zaman karnımızı doyurmak isteriz. Mönüyü ben hazırlıyorum ama aşçılarım çok genç ve istediklerimi tutturuyorlar. Çin mutfağı ağırlıklı ama mönümüzde yakında Pakistan ve Hindistan mutfağı da olacak. Havyar ve şampanya günleri Tel: (0212) 258 33 77 Çırağan Kempinskide bulunan Havyar Bar Rus Lokantasında 9-29 Aralık tarihleri boyunca Havyar ve Şampanya Günleri düzenlenecek. Lokantada 18.00-23.00 saatleri arasında özel Fransız şampanyaları ile birlikte havyarlı kanapeler sunulacak. Geceye balalayka ve armonika ile Rus müziğinden örnekler veren iki Rus müzisyeni renk katacak. İş Kulede ViceVersa Bar / Lounge Tel: (0212) 279 24 28 ViceVersa Bar / Loungeun, yemek mönüsünde pek çok çeşit bulunuyor. Mönünün kombinasyonları arasında et-balık (otlak ve deniz), balık-tavuk (deniz ve kümes) veya tavuk-et (kümes ve otlak) seçenekleri birlikte sunuluyor. ViceVersanın şefi Ahmet Kulanın tavsiyeleri ise Tavuk Satay, Şaraplı Bonfile ve Midyeli Tagliatelle. Barın içecekleri arasından sıyrılan tat espressolu votka oluyor.

KEŞFETYENİ
Babalarının kopyası! İşte Kerem ve Karan'ın son hali
Babalarının kopyası! İşte Kerem ve Karan'ın son hali

Cadde | 26.04.2025 - 07:18

Fahriye Evcen oğulları Kerem ve Karan ile birlikte yer aldıkları kareleri Instagram'dan paylaştı.

Yazarlar