06.02.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
Choux (şu) hamuru için:
250 ml su u 130 g tereyağı
5 g tuz u 175 g un u 4 yumurta
Çikolata sosu için:
4 paket bitter çikolata (240 g)
Kreması için: u 4 yumurta sarısı
500 ml süt u 100 g şeker
30 g mısır nişastası u 70 g un
1 paket vanilya u 40 g tereyağı
80 g beyaz çikolata
Ekstra olarak:
Çikolatalı fındık kreması
YAPILIŞI:
Choux (şu) hamuru için: Suyu, tereyağını ve tuzu bir tencereye alıp fokurdatalım. Fokurdayınca ateşten alıp içine unu ekleyip iyice karıştıralım. Sonra orta-kısık ateşte 2 dakika kadar pişirip ocaktan tekrar alıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra tek tek yumurtaları ekleyelim. Hamurdan sıkma torbası yardımıyla yağlı kâğıdın üstüne ince uzun şeritler sıkalım. (Yan yana koymayın kabaracaklar.) Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40 dakika pişirelim. Dışarı çıkarır çıkarmaz altlarından bıçakla minik delikler açalım. (İçindeki buhar çıksın hamuru yumuşatmasın diye)
Kreması için: İlk olarak şeker ve sütü bir tencerede karıştırıp kenarlarından hafif fokurdatalım. Başka bir kapta yumurta sarıları, vanilya, un ve nişastayı çırpalım. Isıttığımız sütü yavaş yavaş bu kaba aktarıp iyice çırpalım. Tekrar tencereye alıp ocakta bir tur kaynadığını görünce ateşten alalım. Tereyağını ve beyaz çikolatayı ekleyip tüm karışımla iyice samimi olana kadar karıştıralım ve üşümesi için buzdolabına kaldıralım.
Çikolata sos için: Çikolatayı benmari eritip kenara park edelim. Eklerin içine önce biraz çikolatalı fındık kreması ekleyelim; ardından pastacı kremasından sıkıp üstüne çikolatadan döktükten sonra 10 dakika buzdolabına park edip afiyetle yiyelim.
Günün manisi
Gelecekse senden gelsin şeker
Vicdansızın kalorisine cihan değer
Tazesi bırakmaz insanda keder
Bayatı, yediğine pişman eder
Sen nasıl bir şeysin
Canına yandığımın ekler