Pazar“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesi ile 1.500’den fazla öğrenciye eğitimler verildi

“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesi ile 1.500’den fazla öğrenciye eğitimler verildi

18.08.2024 - 02:01 | Son Güncellenme:

Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği’nin genç nesillerde sağlık bilincinin gelişmesine katkı sağlamak üzere 2020 yılında hayata geçirdiği “Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesinin dördüncü dönemi tamamlandı. Proje kapsamında toplam 1.500’den fazla öğrenciye sağlık alanında eğitimler verilirken; yapılan değerlendirme anketi, katılımcıların sağlık konularına olan ilgi ve farkındalıklarının büyük oranda arttığını gösteriyor.

“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesi ile  1.500’den fazla öğrenciye eğitimler verildi

Didem Seymen - Gençlerin nitelikli eğitim almaları ve sağlık konularında bilinçlenmeleri amacıyla Roche Türkiye ve Türk Eğitim Derneği tarafından 2020 yılında hayata geçirilen "Eğitimle Sağlıklı Gelecek" projesi dördüncü dönemini başarıyla tamamladı. Projeyle öğrencilerin ve ailelerinin bütünsel sağlık konusunda farkındalık kazanması ve bu eğitimlerden edindikleri bilgi ve deneyimlerden hareketle çevrelerini de olumlu yönde etkilemeleri hedefleniyor. 

Haberin Devamı

“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesi ile  1.500’den fazla öğrenciye eğitimler verildi

Proje kapsamında dört yıl boyunca toplam 7 farklı şehirdeki 9 ortaokulda, 1.500’den fazla öğrenciye, 28 farklı konuda, 37 uzman akademisyen tarafından çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verildi. Ayrıca proje boyunca 500’ün üzerinde veli, ergenlik dönemi farkındalığı, sağlık bilinci ve madde bağımlılığından korunma yöntemlerine dair eğitimlere katıldı. 

Projenin dördüncü döneminde gerçekleşen yaz kampı ile öğrencilerin hem birlikte vakit geçirip eğlenerek hem de deneylerle bilim, ergenlik döneminin zorlukları, ağız ve diş sağlığının yanı sıra ilk yardım, göz sağlığı, beslenme ve sağlıklı gıda eğitimleri ile  bilinçlenmeleri sağlandı.  

TED Ankara Koleji’nde gerçekleşen “4. Eğitimle Sağlıklı Gelecek Yaz Kampı”  boyunca sağlık alanındaki eğitimlerin yanı sıra okçuluk, yüzme, kürek, atletizm, futbol, voleybol, basketbol gibi spor aktivitelerine katılan öğrenciler, son olarak Anıtkabir ziyareti ile kamp programını tamamladılar.  

Haberin Devamı

Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk yüzücü Aysu Türkoğlu, yaz kampında öğrencilerle ilham verici bir buluşmada bir araya geldi. Aysu Türkoğlu, bu buluşmada öğrencilere spor alışkanlığı kazandırma amacıyla spor hayatına nasıl başladığını, Manş geçişine hazırlanış sürecini anlattı ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. 

Projenin etkisini ölçmek üzere kamp öncesinde ve sonrasında, projeye katılan öğrencilere yönelik anketler gerçekleştirildi. Anket sonuçlarına göre, sağlığı korumak ve hastalıkları önlemek için yaptırılabilecek sağlık kontrolleri hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olduğunu düşünen ve sağlığı tehlikeye giren bir kişiye ilk müdahale konusunda yeterli bilgi sahibi olduğunu belirten öğrencilerin oranında artış gözlemlendi. Göz sağlığının önemi konusunda farkındalık düzeyi artarken, öğrenciler göz sağlığını koruma yöntemleri hakkında bilgilendiklerini paylaştılar. Eğitimin odak konularından akran zorbalığı alanında da bilinç düzeyinde artış gerçekleşti ve akran zorbalığına karşı müdahale yöntemleri ile ilgili bilgi düzeyi yüzde 50 seviyelerine ulaştı.   

Haberin Devamı

Öğrencilerin yüzde 94,4’ü “4. Eğitimle Sağlıklı Gelecek Yaz Kampı”ndan sonra eğitimler ve aktiviteler sayesinde sağlıklı yaşam konusunda günlük rutininde değişiklik yapmayı planladığını belirtti. Ayrıca, öğrendiği bilgileri arkadaşlarına ve ailesine aktarmayı planlayanların oranı yüzde 94,4 olarak kaydedildi. Hem anket sonuçlarından elde edilen veriler hem de katılımcılardan alınan geri bildirimler projenin bu dönemde de amacına ulaştığını ortaya koydu. 

“Eğitimle Sağlıklı Gelecek” projesi ile  1.500’den fazla öğrenciye eğitimler verildi

Gülsena Konuk Şehit Öğretmen Mehmet Ali Durak Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 

“Eğitimle Sağlıklı Gelecek Yaz Kampı’na geldiğimizde bizi çok sıcak bir şekilde karşıladılar ve her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü. Buradaki spor faaliyetlerinden özellikle çok keyif aldım, basketbolumu biraz daha geliştirdim. Daha önce babamdan öğreniyordum ama burada uzmanlarla, profesyonel bir şekilde öğrendim. Proje kapsamında öğrendiğim bilgileri, tecrübelerimi yakın arkadaşlarıma anlatmayı düşünüyorum. Türk Eğitim Derneği ve Roche Türkiye’ye çok teşekkür ederim.” 

Haberin Devamı

Berat Çalışkanoğlu Mimar Sinan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi  

“Eğitimle Sağlıklı Gelecek projesi sayesinde daha önce bilgim olmayan konularda bilgi sahibi oldum. Örneğin, sağlık alanında eğitimler aldık ve bu alana ilgim arttı. Başkalarının hayatını  

kurtarmak için doktor olmayı düşünüyorum. Kamp süresince sağlık eğitimlerinin yanı sıra spor, sanat ve diğer birçok konuda eğitimlere katıldık. Bu projenin parçası olduğum için çok mutluyum.”